Resia AB

Stockholm slår New York bland svenska affärsresenärer

Dela

Svenska affärsresenärer trivs bäst i Sveriges huvudstad. Stockholm slår både London och New York när det gäller staden som svenskarna uppskattar mest när de reser i jobbet. Det visar en undersökning från TNS SIFO på uppdrag av Resia Företag.

– Det är ytterligare ett kvitto på att Stockholm är en attraktiv stad som kan konkurrera med några av världens mest populära storstäder. Alla nya moderna hotell och restauranger bidrar säkert, liksom kulturutbudet med intressanta utställningar och evenemang året runt, säger Karin Wadmark, produktchef för affärsresor på Resia. 38 procent av svenska affärsresenärer uppger också att jobbet blir mer spännande och roligt av att resa i jobbet, enligt undersökningen från TNS SIFO. Att uppleva nya kulturer/miljöer är något man uppskattar och när jobbet är avslutat upplever många sevärdheterna som finns i staden. Stockholm, London och New York är städerna man uppskattar mest som affärsresenär. Köpenhamn hamnar på fjärde plats – följt av Paris, San Francisco, Hong Kong, Tokyo, Berlin och Barcelona som delar på en femteplats.

– Det är häftigt att Stockholm vinner över populära storstäder som dessa. New York brukar ju toppa listan över drömstad bland privatresenärer, men är alltså inte staden man trivs bäst i som affärsresenär. Svenskarna uppskattar sitt eget land och man känner sig hemma här när det handlar om affärssammanhang, säger Karin Wadmark. 

Städerna som svenska affärsresenärer uppskattar mest:

1. Stockholm
2. London 
3. New York
4. Köpenhamn
5. Paris/San Francisco/Hong Kong/Tokyo/Berlin/Barcelona

Undersökningen är genomförd av TNS SIFO. 1 120 intervjuer utfördes på ett riksrepresentativt urval av kvinnor och män i åldern 18-79 år och som har minst två resdagar om året i tjänsten. 

För mer information, kontakta gärna:

Karin Wadmark, produktchef för affärsresor Resia AB, tfn: 0705-34 46 47, e-post: karin.wadmark@resia.se

Kontakter

Lina EklundPR-specialist - PR och extern kommunikation

Det är mig du kontaktar i första hand då jag är den som är presskommunikatör på Resia. Jag jobbar främst med våra semesterresor men svarar på alla frågor.

070-2884975

Bilder

Om

Resia ABResia AB etablerades 1974 och har idag 46 resebyråer i Sverige och onlineförsäljning  i Skandinavien. Med drygt 30 procent av totalmarknaden av resebyråförsålda charter- och paketresor är Resia en av Sveriges största resebyråkedjor. Verksamhet omfattar både semesterresor, affärsresor och grupp- och konferensresor. I moderbolaget Resia Travel Group AB ingår dotterbolagen Resia AB och Bengt-Martins AB samt varumärkena Resfeber, Box Office, Cruise Market och Hyttespecialisten. Resia Travel Group omsätter cirka fyra miljarder kronor och har drygt 500 medarbetare med huvudkontor i Göteborg. 

Följ Resia AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Resia AB

New York - vårens hetaste weekendstad20.11.2017 00:00Pressmeddelande

Förra årets vinnare Miami lämnar över förstaplatsen till New York när vårens vinnare ska koras. Nykomlingar som Palma de Mallorca och Kap Verde seglar in på topplistorna och lockar fler svenskar än någonsin. Att Barcelona klättrat från en fjärde till en andraplats jämfört med förra året förstärker det vi tidigare sett, att svenskarna fortsätter att resa till sina favoriter trots saker som inträffat på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum