Familjebostäder

Stockholms allmännytta erbjuder sommaraktiviteter för en meningsfull sommar

Dela

Konstläger, simning, sambafotboll och digitalt sommarläger. Alla barn och ungdomar som bor hos Stockholms allmännyttiga bostadsbolag erbjuds även i år att delta på olika sommaraktiviteter som är kraftigt rabatterade eller helt gratis, med hänsyn till pandemin.

Bromma IF, Fotograf: Anders Hammarström
Bromma IF, Fotograf: Anders Hammarström

Familjebostäder, Stadsholmen, Stockholmshem och Svenska Bostäder vill bidra till en meningsfull sommar för sina hyresgäster. Därför erbjuder de allmännyttiga bolagen roliga och lärorika aktiviteter för de barn och ungdomar som bor hos dem.

–  Våra barn och ungdomar kommer att tillbringa mycket tid på hemmaplan även denna sommar. Att få bidra till att göra sommarlovet lite bättre och roligare för dem är en satsning på framtiden. Vi är otroligt glada över att våra samarbetsföreningar har ställt om och arbetat extra hårt för att  anpassa aktiviteterna utefter de rekommendationer som råder i pandemin.  Det är alltid viktigt med gemenskap och att träffa  kompisar, men nu är det särskilt viktigt med en meningsfull fritid för barn och unga, säger Jonas Schneider vd på Familjebostäder.

–  Även det här året blir det en speciell sommar, med många barn som är hemma på sommarlovet. Då känns det extra viktigt att vi kan ordna roliga och lärorika aktiviteter för barn och unga i våra bostadsområden, säger Anette Sand, vd på Stockholmshem.

–  Vi vill bidra till en meningsfull och utvecklande fritid för barn och unga. Vi är glada över att tillsammans med föreningarna och systerbolagen kunna erbjuda en stor bredd av olika aktiviteter även den här sommaren. En stor eloge till föreningarna för deras lösningsorienterade arbete med att hitta sätt att genomföra aktiviteterna trots pandemin, säger Sara E Wallin, hållbarhetschef på Svenska Bostäder

– Stockholms stads bostadsbolag har en viktig roll, inte bara i att bygga och förvalta bostäder. De bidrar också till att skapa trygghet i vardagen, men också med meningsfulla aktiviteter åt barn och unga under sommaren. Det är särskilt viktigt en sommar som denna, när vi ser ut att få spendera mycket av den hemma, säger Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd.

Fakta allmännyttans sommaraktiviteter

Tillsammans förvaltar bostadsbolagen cirka 73 000 lägenheter. Aktiviteterna som erbjuds är antingen gratis eller kraftigt rabatterade Allt från boxning, fotboll, friidrott och simning, till mer kreativa aktiviteter som konstläger, teaterkurser, digitalt sommarläger och 4H-gårdar.

Aktiviteterna passar barn och ungdomar mellan 4-18 år. Föreningarna ansvarar själva för att säkerställa att myndigheternas rekommendationer och råd följs för att begränsa risken för smittspridning. Läs mer på sommaraktiviteter.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bromma IF, Fotograf: Anders Hammarström
Bromma IF, Fotograf: Anders Hammarström
Ladda ned bild
Citat: “Vi har gjort codebugs och programmerat spel. Lekt multi-aktiviteter och ätit pannkakor! Ju längre man håller på med kodningen desto roligare blir det.” – Julia, Molly, Lea och Paloma, deltog på Hello World. Fotograf: Anders Hammarström
Citat: “Vi har gjort codebugs och programmerat spel. Lekt multi-aktiviteter och ätit pannkakor! Ju längre man håller på med kodningen desto roligare blir det.” – Julia, Molly, Lea och Paloma, deltog på Hello World. Fotograf: Anders Hammarström
Ladda ned bild
Järvabadet
Järvabadet
Ladda ned bild
“Spjut och sprint är roligast! Det bästa med friidrott är att man får testa så många olika grenar, att utveckla sin kondition och träningstyper.”
- Milad, 12 år, om friidrottsfritids i Bromma.

 Fotograf: Anders Hammarström
“Spjut och sprint är roligast! Det bästa med friidrott är att man får testa så många olika grenar, att utveckla sin kondition och träningstyper.” - Milad, 12 år, om friidrottsfritids i Bromma. Fotograf: Anders Hammarström
Ladda ned bild

Länkar

Om

Familjebostäder
Familjebostäder
Hammarby Fabriksväg 67, Box 92100,
120 07 Stockholm

https://www.familjebostader.com/
Familjebostäder har jobbat för allas rätt till ett tryggt hem sedan 1936. Vi äger och förvaltar över 20 000 hyresrätter i Stockholm. Just nu bygger vi mer än på 40 år. Vi tar klivet in i framtiden med bostäder som är energisnåla och uppkopplade. Vi förbättrar möjligheterna att leva utan bil – med bilpooler och bra service för cyklar. Vi lägger mer tid på utemiljöer, portar och källare för att det ska vara tryggt överallt. Vi bygger inte bara hus. Vi bygger hem – för dagens och morgondagens stockholmare.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

Familjebostäder bygger 126 lägenheter i Älvsjöstaden med flera mobilitetsåtgärder12.7.2021 08:44:14 CEST | Pressmeddelande

I augusti startar bygget av 126 hyresrätter i kvarteret Kabelverket 19 i Älvsjöstaden. Första inflyttning beräknas ske under 2023. Älvsjöstaden är Familjebostäders största stadsutvecklingsområde i Älvsjö om sammanlagt cirka 1 500 bostäder i flera etapper. Här omvandlas tidigare fabriks- och industrimark till stadskvarter nära grönområden och pendeltåg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum