Stockholms Auktionsverk

Stockholms Auktionsverk säljer unik humidor signerad av Fidel Castro

Dela

Stockholms Auktionsverk har fått uppdraget att sälja en helt unik humidor signerad av Kubas före detta president Fidel Castro.

Humidoren såldes på en välgörenhetsauktion år 2000 i samband med att det cubanska cigarrmärket Partagás fyllde 155 år och i samband med detta signerades den av Fidel Castro.

”Vi är naturligtvis väldigt stolta och glada över att få möjligheten att sälja denna humidor som är helt unik i sitt slag” säger Joakim Geiger, Specialist på Stockholms Auktionsverk. ”Eftersom tobakiana är ett stort samlarområde världen över och Fidel Castro är så starkt förknippad med cigarrer förväntar vi oss ett stort intresse från såväl svenska som internationella samlare” fortsätter Joakim.

Humidoren köptes av en dam som sedan sålde den vidare till en italiensk privatperson som också var styrelseledamot av Swedish Match. Därefter skänktes den till en av Sveriges främsta cigarrexperter, som sålde den vidare till den nuvarande ägaren.

Humidoren ingår i Stockholms Auktionsverks Moderna & Nutida auktion och den säljs den första försäljningsdagen den 16 november.

För mer information, kontakta:

Joakim Geiger, Specialist, Stockholms Auktionsverk

+46 (0) 704 67 09 90, joakim.geiger@auktionsverket.se

Victoria Svederberg, Chefsintendent, Stockholms Auktionsverk

+46 (0)8 453 67 56, victoria.svederberg@auktionsverket.se

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms Auktionsverk
Stockholms AuktionsverkStockholms Auktionsverk grundades 1674 och är ett av de ledande nordiska auktionshusen för konst, konsthantverk och äldre och modernare antikviteter. Stockholms Auktionsverk har filialer i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt internationellt i Helsingfors, Hamburg, Düsseldorf och Köln.

Följ Stockholms Auktionsverk

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms Auktionsverk

Unique exhibition and seminars during Stockholm Design Week28.1.2022 08:20:00 CET | Press release

Welcome to the exhibition ‘The Future is Local’, curated by the companies VERK and A NEW SWEDEN, February 7–11 in close collaboration with Stockholms Auktionsverk. The exhibition, which will take place during Stockholm Design Week, is about local production and takes an inspiring and transparent look at the process of VERK’s and A NEW SWEDEN’s completely sustainable products – from raw materials to finished products.

Auktionsverket i samarbete med Verk och A New Sweden under Stockholm Design Week28.1.2022 08:19:00 CET | Pressmeddelande

Välkommen till utställningen The Future is Local, som kureras av företagen VERK och A NEW SWEDEN, den 7-11 februari. Utställningen, som visas under Stockholm Design Week, handlar om lokal produktion och beskriver på ett inspirerande och transparent sätt, hur processen av VERK:s och A NEW SWEDEN:s helt hållbara produkter ser ut – från råmaterial till färdiga produkter.

Li Pamp ny VD för Stockholms Auktionsverk24.6.2021 09:11:00 CEST | Pressmeddelande

Li Pamp har utsetts till ny VD för Stockholms Auktionsverk och kommer att tillträda sin tjänst i mitten av augusti. Li har en gedigen bakgrund från både konst- och antikbranschen och har tidigare arbetat med bland annat Bukowskis och Stockholms Auktionsverk, och nu senast som rektor för Auctionets utbildningssatsning Auctionet Academy. Hon är en välkänd profil i TV-sammanhang och har medverkat i en rad välkända antikprogram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum