Stockholms Auktionsverk

Stockholms Auktionsverk växer och rekryterar!

Dela

Stockholms Auktionsverk expanderar i snabb takt och för att möta upp flödet av inlämningar och värderingsuppdrag rekryteras tre nya nyckelpersoner.

Anna Sievert, Anna Wehtje, Erik Bilén
Anna Sievert, Anna Wehtje, Erik Bilén

I mitten av augusti tillträdde Anna Sievert som chef för intag och värdering och där uppdraget är att skapa en ny nationell värderingsavdelning. Anna har en lång och gedigen erfarenhet från auktionsbranschen, däribland från Stockholms Auktionsverk och här senast som Sverigechef för Bruun Rasmussen.

Till Fine Art avdelningen på Nybrogatan 32 rekryteras Anna Wehtje, en av Sveriges främsta specialister på silver. Anna är utbildad vid Sotheby's Institute och kommer senast från Bukowskis.

Stockholms Auktionsverks Göteborgskontor växer också i snabb takt. För att möta upp efterfrågan rekryteras Erik Bilén som värderingsman och platschef. Erik har varit verksam i auktionsbranschen som värderingsman i över 15 år och är även en flitigt anlitad skribent inom antikviteter, även Erik Bilén är tidigare medarbetare hos Bukowskis auktioner

Anna Wehtje och Erik Bilén tillträder sina tjänster i oktober respektive november.

Stockholms Auktionsverks VD Li Pamp om rekryteringarna och expansionen:

"Jag är enormt glad och stolt över att ha rekryterat dessa stjärnkompetenser inom respektive område. Alla tre är efterlängtade. Vi stärker i med detta både vår värderingsservice och vår föremålsexpertis - vilket är kärnan i vår verksamhet. Stockholms Auktionsverks resa mot framtida framgångar har just börjat."

Kontakter

För intervjuförfrågningar och pressbilder vänligen kontakta:
Nina Juhl
08-453 67 84
nina.juhl@auktionsverket.se

Bilder

Anna Sievert, Anna Wehtje, Erik Bilén
Anna Sievert, Anna Wehtje, Erik Bilén
Ladda ned bild
Anna Sievert
Anna Sievert
Ladda ned bild
Anna Wehtje
Anna Wehtje
Ladda ned bild
Erik Bilén
Erik Bilén
Ladda ned bild
Li Pamp, VD Stockholms Auktionsverk
Li Pamp, VD Stockholms Auktionsverk
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms AuktionsverkStockholms Auktionsverk etablerades 1674, vilket gör det till världens idag äldsta verksamma auktionshus. Epoker som barock, rokoko och gustavianskt har vi sålt sedan dessa var samtida.

Följ Stockholms Auktionsverk

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms Auktionsverk

Li Pamp ny VD för Stockholms Auktionsverk24.6.2021 09:11:00 CEST | Pressmeddelande

Li Pamp har utsetts till ny VD för Stockholms Auktionsverk och kommer att tillträda sin tjänst i mitten av augusti. Li har en gedigen bakgrund från både konst- och antikbranschen och har tidigare arbetat med bland annat Bukowskis och Stockholms Auktionsverk, och nu senast som rektor för Auctionets utbildningssatsning Auctionet Academy. Hon är en välkänd profil i TV-sammanhang och har medverkat i en rad välkända antikprogram.

Stockholms Auktionsverks ägare, Lauritz.com säljer mer än 200 historiska, sällsynta B&O-apparater från ett danskt museum på auktion. Värderade till 1 000 000 kr.25.11.2020 11:53:46 CET | Pressmeddelande

En lätt skrattande men skön vokalist, Liva Weel, i radion, filmskådespelarinnan Lily Broberg, som tonar fram i svart/vitt, månlandningen visas på TV från 1969, klangen från Elvis Presleys gitarr från en originaltrådinspelning, Beatles enastående musik på vinyl och de kalla kårarna när man åter hör befrielsen och tyskarnas överlämnande i radion från 1945.

Världsrekord hos Lauritz.com, ägare av Stockholms Auktionsverk - Bärnstensklump på 47,5 kilo såld för 2 miljoner SEK på auktion12.11.2020 11:27:45 CET | Pressmeddelande

Lauritz.com slår nu världsrekord genom försäljningen av en gigantisk bärnstensklump med det imponerande försäljningspriset 2 009 986 SEK på auktion. Försäljningen av bärnstensklumpen – världens näst största bärnstensklump på 47,5 kilo – sker som en del av auktionsförsäljningen av boet efter House of Amber.

INVITATION: NEW CONTEMPORARY DESIGN  EXHIBITION AUCTION14.8.2020 12:58:04 CEST | Pressinbjudan

Stockholms Auktionsverk i samarbete med Beckmans Designhögskola, Svensk Form, Ung Svensk Form och Stockholmsmässan har nöjet att inbjuda till pressfrukost och presentation av unik utställning och auktion av ny samtida design och konsthantverk av några av Sveriges främsta unga formgivare examinerade vid Konstfack, Beckman Designhögskola, Malmstens Linköpings Universitet, Textilhögskolan och HDK-Valand åren 2015–2020. Onsdag 19 augusti kl 10 eller 11 på Nybrogatan 32, Stockholm Vi bjuder på lätt frukost osa@auktionsverket.se Inbjudan är personlig, ange vilken tid du vill komma. Välkommen! Utställning är öppen torsdag 20 aug –tisdag 25 aug kl 10–18 (stängt söndag) Auktion online onsdag 26 augusti, budgivning den 19–26 aug www.auktionsverket.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum