Familjebostäder

Stockholms bostadsbolag erbjuder sommaraktiviteter för barn och ungdomar

Dela

De allmännyttiga bostadsbolagen i Stockholm vill bidra till en meningsfull sommar för barn och ungdomar. Det är alltid viktigt, men i år kanske viktigare än någonsin med tanke på att fler kommer att spendera sommaren hemma. Därför satsar Svenska Bostäder, Stockholmshem, Familjebostäder och Stadsholmen på sommaraktiviteter för de barn och ungdomar som bor hos något av bolagen.

I år erbjuds sportaktiviteter som boxning, fotboll och simning. Det finns också möjlighet att vara med på konstläger, teaterkurser eller sköta djur på 4H-gårdar. Ett fåtal föreningar har ställt in sina aktiviteter på grund av smittrisk, men det är ändå en stor bredd på aktiviteterna. Alla aktiviteter är gratis eller kraftigt rabatterade för bostadsbolagens hyresgäster. Föreningarna ansvarar för att säkerställa att myndigheternas rekommendationer, råd och regler följs. Alla aktiviteter kommer att genomföras på ett sätt som begränsar risken för smittspridning.

- Barn och ungdomar behöver ha bra aktiviteter i sommar. I år är det extra roligt att vi kan erbjuda många aktiviteter till våra hyresgäster. Gemenskap och att träffa kompisar är särskilt viktigt när många tillbringar mycket tid på hemmaplan, säger Jonas Schneider, VD på Familjebostäder.

- Vi är glada över att tillsammans med föreningarna kunna erbjuda så många olika aktiviteter för barn och unga. I sommar känns det extra viktigt att bidra till en meningsfull fritid med tanke på rådande läge och att fler än vanligt troligen tillbringar sommaren hemma. En nyhet för i år är det nya Järvabadet, där det storsatsas på att öka simkunnigheten bland besökarna. Vi hoppas att många passar på att gå på simskola där i sommar, säger Sara Wallin, hållbarhetschef på Svenska Bostäder.

- Vi är glada att vi trots det rådande läget kan erbjuda barn och ungdomar som bor hos oss möjligheten till aktiviteter under sommarlovet. I år känns det extra viktigt att den här möjligheten finns när fler spenderar hela lovet på hemmaplan, säger Anette Sand, VD på Stockholmshem

Fakta

Sommaraktiviteter är ett samarbete mellan Stockholmshem, Familjebostäder, Svenska bostäder och Stadsholmen. Tillsammans arbetar vi med flertalet föreningar i våra områden så att de barn och ungdomar som är hemma på sommarlovet kan aktivera sig och få en meningsfull sommar. Aktiviteterna passar barn och ungdomar mellan 4-18 år. All information finns samlad på www.sommaraktiviteter.se.

 

Nyckelord

Kontakter

Anne Kuylenstierna-Arnström
Chef IT- och kommunikationsavdelningen
076-123 70 30
anne.kuylenstierna.arnstrom@svenskabostader.se

Åsa Stenmark
Kommunikationschef på Stockholmshem
08-508 39 119 (även mobil)
asa.stenmark@stockholmshem.se

Lott Jansson
Kommunikatioschef på Familjebostäder
070-7372019
lott.jansson@familjebostader.com

Bilder

Länkar

Om

Familjebostäder
Familjebostäder
Hammarby Fabriksväg 67, Box 92100,
120 07 Stockholm

https://www.familjebostader.com/

Sommaraktiviteter är ett samarbete mellan Stockholmshem, Familjebostäder, Svenska bostäder och Stadsholmen. Tillsammans arbetar vi med flertalet föreningar i våra områden så att de barn och ungdomar som är hemma på sommarlovet kan aktivera sig och få en meningsfull sommar. Aktiviteterna passar barn och ungdomar mellan 4-18 år. All information finns samlad på www.sommaraktiviteter.se.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

Vi är med och skapar framtidens fastighetsbransch18.2.2020 08:00:00 CETNyheter

Efter förra årets framgångsrika pilotprojekt fortsätter nu Familjebostäder med sin ettåriga fastighetsutbildning, en satsning som ger arbetslösa rätt verktyg för att lyckas i rollen som husvärd. Den ettåriga fastighetsutbildningen arrangeras tillsammans med systerbolagen Stockholmshem och Svenska Bostäder, i samarbete med Arbetsförmedlingen och Nercia Utbildning AB. – När jag frågar unga idag vilka yrken de tror finns i fastighetsbranschen, så svarar de ofta vaktmästare eller mäklare. Det finns en stor utmaning här. Vår utbildning är en av flera insatser för att fler ska upptäcka möjligheterna i vår bransch, säger Isabella Hallberg, HR-specialist som samordnar för Familjebostäders räkning. Teori varvas med praktik Under utbildningen varvas teori med totalt 12 praktikveckor hos de tre bostadsbolagen. Den totala längden är 48 veckor. Familjebostäders egna husvärdar handleder kandidaterna. Vid urvalet läggs stor vikt vid social kompetens och engagemang hos eleverna, samt att de är praktis

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum