Stockholms stad

Stockholms SM-guldmedaljörer 2020 hyllas i Stadshuset

Dela

Under fredagskvällen den 26 november bjuder Stockholms stad in Stockholms SM-guldmedaljörer till en årlig mottagning i Stadshuset där det i år är 120 svenska mästare från 2020 som firas.

Sedan ceremonin startade 2005 har omkring 3500 av Stockholms SM-guldmedaljörer på seniornivå firats i Stadshuset. I vanliga fall genomförs ceremonin under våren, men pandemin har gjort att 2020 års medaljörer har fått vänta lite extra.

Mottagningen är för medaljörer som på seniornivå representerar och tävlar för en förening med säte i Stockholms stad. Förutom de aktiva deltar även deras ledare. En unik medalj delas ut av stadens idrottsborgarråd Karin Ernlund och idrottsdirektör Marina Högland.

- Vi är så stolta över alla svenska mästare från stadens idrottsföreningar, och som de viktiga förebilder de är för barn och ungas idrottande känns det extra roligt att få bjuda in dem till Stadshuset för att säga grattis, säger Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd Stockholms stad.

I år är det ungefär hälften så många medaljörer mot normalt som deltar på ceremonin. Skälet tros vara att alla SM inte kunnat genomföras under pandemin.

- I år välkomnar vi 120 svenska mästare och deras ledare från 16 föreningar och 15 olika idrotter. Jag ser fram emot ceremonin som är en av årets höjdpunkter, säger Marina Högland, idrottsdirektör i Stockholms stad.

Presskontakt

  • Pontus Hammarlund, pressekreterare till Karin Ernlund – 076-1229401
  • Camilla Hagman, kommunikations- och evenemangschef idrottsförvaltningen – 076-1227617

I pressmeddelandet bifogas två pressbilder från tidigare SM-guldmedaljörfiranden. Om du önskar bilder från den aktuella mottagningen: kontakta Camilla Hagman så skickar vi bilder så snart de är klara.

Nyckelord

Kontakter

IdrottsförvaltningenCamilla Hagman, kommunikations- och evenemangschef

Vi öppnar staden som arena och erbjuder stockholmarna en stor variation av idrotts- och motionsmöjligheter för en aktivare livsstil. Främjar stadens idrotts- och friluftsliv och ger bidrag och stöd till idrottsföreningar. Ansvarar för bokning, drift och skötsel av stadens 450 idrottsanläggningar.

Tel:076-122 76 17camilla.hagman@stockholm.sehttp://motionera.stockholm

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum