Stockholms stad

Stockholms stad tillsätter ny byggeneral

Dela

Jonas Claeson blir ny så kallad byggeneral för Stockholms stad. Han tillträder sin nya tjänst som stadsutvecklingsstrateg på stadsledningskontoret den 1 oktober och efterträder Torleif Falk som blir stadens nya stadsarkitekt.

Jonas är utbildad planeringsarkitekt med ett stort intresse för hållbar stadsutveckling. Han kommer närmast från stadsbyggnadskontoret där han de senaste åren har varit enhetschef på planavdelningen. Han har även haft ett övergripande ansvar vid planering och miljöprofilarbetet för Norra Djurgårdsstaden och även arbetat med att utveckla planprocessen.

– Vi är mycket glada över att Jonas kommer till oss på stadsledningskontoret. Hans stora kunskap och breda erfarenheter kommer att vara värdefulla i arbetet med att nå målet om 40 000 bostäder och samtidigt skapa hållbara stadsmiljöer för alla stockholmare, säger stadsdirektör Ingela Lindh.

Uppdraget kommer att fokusera på uppföljning av bostadsmålen och samordning av stadens arbete precis som tidigare. Jonas kommer också att arbeta med olika utvecklingsprojekt för att säkerställa att planeringen sker med ett helhetsperspektiv, t.ex. när det gäller skol- och förskoleplanering eller de offentliga miljöerna.

– Stadens utveckling ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram emot uppdraget. Det finns en mycket god grund för det fortsatta arbetet som jag hoppas kunna förvalta och förädla, säger Jonas Claeson. 

För mer information, kontakta:

Olle Castelius
Pressansvarig stadsbyggnadskontoret
Telefon: 08- 508 27 441, 076-122 74 41
E:post olle.castelius@stockholm.se

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum