Stockholms stad

Stockholms stad värd för antiterrorkonferens

Dela

Stockholms stad är värd för det internationella nätverket CTPN:s årliga konferens nu i maj. Till mötet kommer ledare för städer och organisationer för att diskutera hur vi tillsammans kan arbeta för att förhindra terrorism.

Vid konferensen deltar Anna König Jerlmyr, finansborgarråd, och Alexandra Göransson, biträdande stadsdirektör tillsammans med representanter från bland annat FN, EU- kommissionen, London, Barcelona, Bryssel och New York.

– Tillsammans med städer som New York, London och Bryssel arbetar vi sedan flera år tillbaka för att förbättra vår krisberedskap och förmåga att förebygga terrorism. Vi delar erfarenheter och lär av varandra. Årets tema, cyberhot, har inte blivit mindre aktuellt efter Rysslands invasion av Ukraina, säger Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholms stad.

– Stadens kontinuerliga arbete med säkerhet och förmåga att hantera kriser är en förutsättning för att Stockholm ska fortsätta vara en av världens tryggaste och säkraste huvudstäder. Konferensen blir ett värdefullt tillfälle för att diskutera frågorna och ta del av praktiska erfarenheter och akademisk expertis, säger Alexandra Göransson, biträdande stadsdirektör i Stockholms stad.

Nätverket samlar städers perspektiv

Inom ramen för nätverket Counter Terrorism Prepardness Network (CTPN) möts ledare och experter från Europa och Nordamerika för att med gemensamma krafter bygga motståndskraft och säkra våra städer och samhällen.

Internationell forskning och gemensamt lärande är en viktig del i CTPN:s verksamhet. Nätverket för samman politiker, tjänstemän och experter, och erbjuder en delad plattform för kunskapsutbyte.

Läs mer om nätverket på CTPN:s officiella webbplats.

Webbplatsen för Counter Terrorism Preparedness Network (CTPN)

Kontakter

StadsledningskontoretPresskontakt

Svarar på frågor som rör stadsledningskontorets verksamhetsområden. Kan lotsa journalister till rätt presskontakt inom Stockholms stad.

Tel:08-508 29 999redaktion@stockholm.se

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Ungdomsorkestrar från Järva, Skärholmen och Farsta intar Berwaldhallen 22 maj 202213.5.2022 09:58:38 CEST | Pressmeddelande

160 ungdomar från stadens förorter spelar på Berwaldhallen tillsammans med musiker från Sveriges Radios Symfoniorkester, under ledning av konferencier Kalle Moraeus. Genom Kulturskolans orkesterskola El Sistema Stockholm intar de unga musikerna scenen den 22 maj kl. 15:00, då deras läsår avslutas i ett sprakande musikaliskt firande. Välkommen även på genrepet 14.00.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum