Stockholms stad

Stockholms stads kulturpristagare 2017

Dela

Stockholms stads kommunstyrelse beslutade den 3 maj att tilldela det nyinstiftade hederspriset kultur för barn och unga till Suzanne Osten. Lennart af Petersenspriset tilldelas fotografen Lars Epstein. Övriga hederspriser delas ut till Erik Lundin, Beth Laurin, Kristina Sandberg och Danjel Andersson.

Priserna delas ut vid en ceremoni i Stadshuset den 18 augusti då varje pristagare erhåller 100 000 kronor. Pristagarna presenteras senare samma kväll på GAT-scenen inom Kulturfestivalen.

  • Det är extra roligt att i år presentera pristagarna tillsammans med den nyinstiftade jury som haft till uppdrag att föreslå vinnare bland stockholmarnas alla förslag för att uppmärksamma och premiera människor som betytt mycket för staden och dess kulturliv. Stort grattis till årets mottagare av Stockholms stads hederspriser och Lennart af Petersenspris, säger Roger Mogert, kulturborgarråd på Stockholms stad.


Hederspriser i nedan kategori:

Musik – Erik Lundin

Konst – Beth Laurin

Litteratur – Kristina Sandberg

Scenkonst – Danjel Andersson

Kultur för barn och unga – Suzanne Osten

Lennart af Petersenspris: Lars Epstein


Beslut och jury

Stockholms kulturnämnd har i uppdrag av kommunstyrelsen att lämna förslag till kandidater för Stockholms stads hederspriser och Lennart af Petersenspris 2017.

Förslag till kandidater för hederpriserna har tagits fram av en externt engagerad jury bestående av:

Ordförande Eric Sjöström(utredare, tidigare chef för Kulturhuset), Lisa Ullén (kompositör och pianist), Katarina Sjögren (prefekt Konstfack), Malin Lundstedt (producent Dansnät Sverige), Gunnar Ardelius (författare), Thomas Lindahl (kompositör och nutida konstmusiker), Moa Wester(litteratur- och barnkulturvetare CBK) samt Kajsa Fogelberg (Kungliga Konsthögskolan, tidigare Innovativ Kultur).

Förslaget till Lennart af Petersenspriset har arbetats fram av en extern jury bestående av Anna Tellgren (fotointendent Moderna Museet), Gunilla Muhr (verksamhetschef Centrum för fotografi) och Johan Stigholt (fotograf Stadsmuseet).

 

Kontakt

Gabriel Dahlander
Pressekreterare 
Kulturroteln
Telefon: 076-122 91 86
gabriel.dahlander@stockholm.se

Thomas Andersson
tf kommunikationschef
Kulturförvaltningen
Telefon: 076-123 19 87
tomas.j.andersson@stockholm.se

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Översikt av Stockholmsenkätens resultat för Skärholmens stadsdelsförvaltning 201817.10.2018 13:48Pressmeddelande

När det gäller ANDT-frågor ser vi ett fortsatt positivt resultat när det gäller alkoholkonsumtion, tobak och narkotika. Inga stora variationer har skett över tid. Vad det gäller brott har Skärholmens stadsdelsförvaltning flera utmaningar samtidigt som tryggheten bland flickor ökat. Vi ser också ett ökat deltagande av både flickor och pojkar på fritidsgårdar/mötesplatser: för år 9 ligger Skärholmen högst i staden när det kommer till flickors deltagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum