Stockholms stad

Stockholms stads Yrkeshögskola Frans Schartaus Handelsinstitut växer inom hotellnäring samt filmproduktion

Dela

Frans Schartaus Handelsinstitut bedriver eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar sedan 1865 och fick idag förtroendet att fortsätta erbjuda utbildningarna Läkemedelstekniker samt Projektledning: Hållbara Möten & Event som båda var uppe för omsök. Schartau beviljades därtill även starttillstånd för två helt nya utbildningar, Shiftleader Hotell samt Produktionsledare för spelfilm och tv-drama.

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) godkände 496 nya utbildningstillstånd den 29 januari, vilket innefattar ca 14.000 utbildningsplatser. Av 1106 inkomna ansökningar ligger beviljande graden på ca 45% så konkurrensen är hård. Expansionen av yrkeshögskolan är nu inne på andra året och beräknas fortsätta tre år till.

Det känns alltid bra att vi fortsätter att få våra omsök beviljade då det tyder på att det finns ett fortsatt förtroende och behov på arbetsmarknaden. Det indikerar även att vårt upplägg håller en hög kvalité i och med att anordnarkomptens är en viktig parameter vid beviljande säger rektor Christel Andersson.

-Som alltid är det dessutom extra glädjande att vi även i år beviljas nya utbildningar, både i branscher där vi är välkända sedan tidigare men även i helt nya verksamhetsområden som inom TV och film. Shiftleader inom Hotell har våra kontakter inom besöksnäringen efterfrågat länge och idag finns det få hotell i Stockholm som inte anställt en f.d. Schartau studerande. Utbildningen Produktionsledare för spelfilm och tv-drama är  en spännande ny utbildning där hela 22 arbetslivsrepresentanter varit med i framtagandet av utbildningens innehåll och upplägg i syfte att utbilda produktionsledare, regiassistenter samt platsansvariga.

- Vi är mycket glada för att Stockholms stads yrkeshögskola får fortsätta med omtyckta utbildningar och dessutom kan sätta igång med ytterligare två utbildningar som är mycket efterfrågade, säger Bengt Jönsson, chef för Vuxenutbildning Stockholm. - Det visar att arbetet på Frans Schartaus Handelsinstitut med 97 procent av de studerande som går i jobb är en mycket framgångsrik utbildningsform.

Nyckelord

Kontakter

ArbetsmarknadsförvaltningenArja Lindholm, kommunikationschef

Jobbtorg Stockholm, Vuxenutbildning Stockholm inklusive SFI, samordning av och samhällsorientering för nyanlända, samordning av övergripande arbetsmarknadsfrågor och flyktingfrågor samt det kommunala uppföljningsansvaret för 16–19-åringar.

Tel:08-508 35 516arja.lindholm@stockholm.se

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Frans Schartaus Handelsinstitut utbildar ledare och specialister inom yrkeshögskolan och bedriver idag 17 eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar inom ekonomi och försäljning, rese- och besöksnäringen, hälso- och sjukvården, filmproduktion samt IT. Idag har hela 97% arbete ett halvår efter examen.  Skolan ligger centralt på Södermalm i Stockholm. För mer inom om utbildningarna Apotekstekniker, Butiksledning, Food & Beverage Management, Hotel Management, Läkemedelstekniker, Löneekonom, IT-säkerhetstekniker, Medicinsk sekreterare, Offentlig Upphandlare, Produktionsledare för spelfilm och tv-drama, Projektledning: Hållbara Möten & Event, Redovisningskonsult, Revenue Management inom besöksnäringen, Shiftleader Hotell,  Teater- Event och Scentekniker, TRAC - Diplomerad Resekonsult samt Visual Merchandise besök www.schartau.se.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Taikotrummor, kungliga hästar och digitalt dansgolv i Kulturnattens sex timmar långa livesändning!19.4.2021 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Under Kulturnatt Stockholms sex timmar långa sändning “Kulturnatts-TV” får vi inte bara uppleva världspremiären av Aino Tenkanens “Inner Circle” på Konserthuset Stockholm utan också besöka Livrustkammaren och Hovstallet, se indigofärgning till rytmerna av taikotrummor och shinobuéflöjt, dansa på Kvinnohistoriskas och Scenkonstmuseets digitala dansgolv och mycket mer!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum