Stockholms studentbostäder, SSSB

Stockholms studentbostäder inför BankID för ökad trygghet för studenterna

Dela

Stockholms studentbostäder har lanserat en ny digital lösning för sina hyresgäster som gjort att det nu är möjligt att identifiera sig med BankID. Den digitala funktionen betyder en ökad trygghet för studenterna.

Stockholms studentbostäder har lanserat en ny digital funktion för sina hyresgäster som gör det möjligt att identifiera sig med BankID vid telefonsamtal. Med över 8000 bostäder i sitt bestånd är det dagligen många hyresgäster som kontaktar Stockholms studentbostäder och lösningen med BankID bidrar till en ökad trygghet för studenterna vid behandling av personlig information och en effektivare service. Funktionen kommer även att tillämpas på Stockholms studentbostäders chattfunktion, vilket skapar fler möjligheter för vilka ärenden som kommer kunna behandlas på webben.

– Det är jätteviktigt att vi hela tiden tar steg framåt. Grunden för vår organisation är att vi är Av studenter, För studenter och Med studenter, därför är det viktigt att vi ligger i framkant i olika digitala lösningar som kan göra det enklare för våra kunder. Det hjälper oss att bedriva en effektiv uthyrning och verksamhet, säger Ingrid Gyllfors, vd på Stockholms studentbostäder.

Tidigare har hyresgästernas identitet kontrollerats med kontrollfrågor, något som fortfarande är möjligt för de studenter som inte har något BankID, förklarar Marlene Lundkvist, kund och marknadschef vid Stockholms studentbostäder.

 Jag är så glad att vi kan ha den här tjänsten. För våra hyresgäster så innebär det en ökad trygghet. Om man inte har BankID så kontrollerar vi att vi talar med rätt person genom att ställa säkerhetsfrågor. Vår ambition är att vara Sveriges smartaste kundcenter och leverera förstklassig service så detta är ett stort steg i den riktningen, säger Marlene.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende.

Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Dagens fler än 8 000 studentbostäder kommer att utökas de kommande åren med mål om att bygga minst 2 000 nya studentbostäder i en takt om cirka 200 per år. Just nu pågår en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där vi ska skapa cirka 800 nya studentbostäder.

När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

Långa kötider för studentbostäder trots intensivt arbete – flera behöver byggas för att möta efterfrågan6.7.2020 07:45:00 CESTPressmeddelande

Snart kommer antagningsbeskeden inför höstens studier och kön för att få en studentbostad i Stockholm är lång. Hos Sveriges största studentbostadsorganisation Stockholms studentbostäder pågår ett intensivt arbete för att så många som möjligt ska få en studentbostad. På sikt behöver Stockholm betydligt fler studentbostäder för att möta efterfrågan.

Studenter bjuds på konsert – popartisten Catharina spelar live på innergårdar5.5.2020 07:45:00 CESTPressmeddelande

När universitet och högskolor är stängda är många studenter hemma och pluggar. För att ge extra energi till studenterna bjuder Stockholms studentbostäder sina hyresgäster på konsert när popartisten och studenten från Kungliga Musikhögskolan Catharina spelar på tre olika innergårdar under torsdagen. Konserterna kan ses från studenternas hem och personal på plats garanterar att inte fler än 50 personer samlas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum