Stockholms studentbostäder, SSSB

Stockholms studentbostäder satsar på kommunikation med digitala skärmar

Dela

Stockholms studentbostäder, SSSB, ökar nu takten i digitaliseringen och tar studentboendet till nästa nivå genom att förse fastigheterna med digitala skärmar för realtidsbaserad kundkommunikation.

– Vi har just nu ett rejält fokus på digitalisering. Med en ung målgrupp som förutsätter fungerande digitala lösningar behöver vi skapa ett boende som förenklar vardagen och är anpassat för framtiden. Vi är övertygade om att det här gör våra bostäder ännu mer attraktiva och att vi därmed kan öka kundnöjdheten ytterligare, säger Mathias Lantz, förvaltningschef på Stockholms studentbostäder.

I ett första pilotskede har digitala skärmar installerats i entré och gemensamhetskök i några korridorsboenden. Med skärmarna kan Stockholms studentbostäder kommunicera direkt med studenterna i boendet och därmed tillgodose behovet av ständigt uppdaterad information.

– Vi är enormt stolta över att vi nu utrustar gemensamhetskök, trappuppgångar och kontor med digitala skärmar som en del av en pilot. I entrén kan hyresgäster exempelvis snabbt se när nästa tunnelbana går. Det här är en del i att skapa en enklare vardag för studenterna, säger Marlene Lundkvist, kund- och marknadschef på Stockholms studentbostäder.

Stockholms studentbostäder förbättrar och effektiviserar samtidigt både den interna och den externa kommunikationen med digitala skärmar på huvudkontor och kontor.

Stockholms studentbostäder har under 2020 genomfört ett större digitaliseringsarbete med fokus på att bland annat skapa digitala lösningar som förenklar boendet för hyresgäster och kunder. Viktigast har varit att digitalisera flöden för att boka bostad samt att skapa en bättre webbupplevelse eftersom webben är den viktigaste kontaktytan för studenterna. Digitaliseringsarbetet står i centrum för verksamheten under 2021.

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Stockholms studentbostäder, SSSB
Stockholms studentbostäder, SSSB
Körsbärsvägen 2
114 23 Stockholm

https://www.sssb.se/

Vi har funnits i över 60 år och är störst på studentbostäder i Sverige. Vi siktar högt i enlighet med vår vision: ”Med attraktiva hem för studenter skapar vi framtid”. Vi erbjuder olika typer av studentbostäder, allt ifrån korridorsrum till ettor och familjelägenheter över hela Stockholm. Vi är en kundnära organisation med uppdraget att vara en fastighetsägare som erbjuder kåranslutna studenter i Stockholm ett trivsamt och prisvärt boende.

Vi är i dagsläget inne i en intensiv utvecklingsfas av vårt fastighetsbestånd genom nyproduktion. Dagens fler än 8 000 studentbostäder kommer att utökas de kommande åren med mål om att bygga minst 2 000 nya studentbostäder i en takt om cirka 200 per år. Just nu pågår en utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, där vi ska skapa cirka 800 nya studentbostäder.

När vi beskriver oss själva säger vi att vi är ”Av studenter. För studenter. Med studenter”. Vi drivs i stiftelseform av vår ägare och grundare Stockholms studenters centralorganisation och jobbar alltid med studenten i fokus.

Följ Stockholms studentbostäder, SSSB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms studentbostäder, SSSB

Fler campusnära studentbostäder ökar Stockholms attraktionskraft som studentstad16.7.2021 06:05:00 CEST | Pressmeddelande

I dag får alla som sökt plats på universitet och högskolor i Stockholm i höst besked om de har kommit in. Alltför ofta grumlas glädjen i att bli antagen till sin drömutbildning i oro och ångest över att hitta ett boende i bostadsbristens Stockholm. Nu hoppas vi på gemensamma insatser från privata aktörer, Stockholms kommuner och region Stockholm för att vända trenden och förhindra att Stockholm halkar efter som studentstad. Fram till 2030 kommer det att behövas minst 6 000 nya studentbostäder för att tillgodose studenternas boendebehov och skapa fortsatt efterfrågan.

Stockholms studentbostäder korad till Årets klättrare för andra året i rad7.5.2021 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Stockholms studentbostäder, SSSB, har korats till vinnare för andra året i rad i kategorin ”Årets klättrare” i den årliga kundundersökningen Nöjd Studbo. Stiftelsen tilldelas priset för ett lyft av NKI, Nöjd Kund Index, med 2 procent till 75. Det är ett högt resultat som indikerar att hyresgästerna överlag är mycket nöjda med sin hyresvärd. Priset delades ut den 6 maj under Studentbostadsföretagens Nöjd Studbo-dag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum