Europaparlamentet

Stockholmselever frågar ut EU-ministern

Dela

Den 8 mars kommer elever vid Rålambshovsskolan på Kungsholmen att träffa EU-ministern, i en webbsänd frågestund.

Eleverna vid Rålambshovsskolan får i 45 minuter ställa frågor direkt till EU-minister Hans Dahlgren. Frågestunden är en del av Europaparlamentets digitala EU-skolturné, som lanserades hösten 2020 för skolor som deltar i Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram.

— Under coronatiden har världen känts långt borta både för oss och våra elever. Det här mötet ger oss en möjlighet att höja blicken och äntligen få chans att diskutera saker som berör oss alla, dessutom får vi känna tillhörighet med Europa och resten av världen igen. Det är även ett ypperligt tillfälle att samla skolan kring något gemensamt. Inför besöket har alla klasser på skolan repeterat sin EU-kunskap samt haft möjlighet att formulera frågor som berör eleverna. Dessa frågor kommer under besöket att ställas till ministern av våra Juniorambassadörer för Europaparlamentet, säger Sofia Book, lärare vid Rålambshovsskolan.

— EU har stor betydelse för alla som lever i Sverige och vi måste öka förståelsen för de demokratiska processerna bland våra ungdomar, samt ge eleverna kunskap kring hur det europeiska samarbetet ser ut. Vårt deltagande är en förlängning av skolans demokratiarbete och ger oss ett värdefullt kontaktnät med andra skolor, samt ett närmare samarbete med Europaparlamentets kontor i Sverige, fortsätter hon. 

— Vi är väldigt glada att erbjuda elever på Europaparlamentets ambassadörsskolor denna unika möjlighet att få ställa frågor och träffa ledande beslutsfattare på EU-nivå, säger Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

Dag: Måndag 8 mars

Tid: 10.00–10.45

Moderator: Björn Kjellström, Europaparlamentets kontor i Sverige

Plats: Europaparlamentets Facebooksida

Bakgrund:

Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram sjösattes i februari 2017 för att sprida kunskap om EU och europeisk parlamentarisk demokrati bland lärare och elever på högstadie- och gymnasieskolor, runt om i Sverige. Rålambshovsskolan är en av 66 skolor i Sverige, och en av 1 500 skolor i EU, som deltar i Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram.

Kontakt: Sofia Book, lärare vid Rålambshovsskolan sofia.book@edu.stockholm.se 

Nyckelord

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum