Sveriges Allmännytta

Stockholmshem vinner utmärkelsen Årets bästa nyproduktion 2022

Dela

Stockholmshem har med innovativa och effektiva produktionsmetoder genomfört årets bästa nybyggnation på Hagsätravägen i Rågsved i Stockholm. Därmed plockar de hem förstaplatsen i Sveriges Allmännyttas årliga tävling som avgjordes på Fastighetsdagarna i Sundsvall.

Stockholmshems nyproduktion på  Hagsätravägen i Rågsved vinner Årets bästa nyproduktion.
Stockholmshems nyproduktion på Hagsätravägen i Rågsved vinner Årets bästa nyproduktion.

Projektet omfattar 121 lägenheter i två sexvåningshus på Hagsätravägen i Rågsved i södra Stockholm. Det är också Stockholmshems första Stockholmshus, vilket är stadens egna koncepthus. I projektet har Lindbäcks varit entreprenör.

– Att få en vinnare där arkitektur och gestaltning är i toppklass samtidigt som hållbar teknik och effektiva byggprocesser utnyttjas i form av industriellt byggande visar på hållbart byggande i världsklass. Detta är en vinst för alla och visar hur framtidens byggande ska gå till, säger Sofia Heintz, tävlingssekreterare och nyproduktionsexpert på Sveriges Allmännytta.

Tävlingen Årets bästa nyproduktion arrangeras av Sveriges Allmännytta för att lyfta goda exempel på byggande. I år nominerades 14 byggprojekt från olika delar av landet.

– Ett lysande exempel på hur en till platsen vackert anpassad bebyggelse kan produceras med industriella metoder, säger Örjan Wikforss, arkitekt och professor samt medlem av årets jury.

Juryns motivering

För ett mycket genomarbetat projekt ur alla perspektiv. Fin inplacering av byggnaderna i ett gammalt område. Husen samspelar mycket fint med den omgivande naturen. Den yttre planeringen av marken runt husen väl genomförd och regnvattnet omhändertaget på ett mycket genomtänkt sätt. Innovativt att använda effektiva produktionsmetoder genom industriellt byggande och samtidigt få med en hög grad av detaljering och fin gestaltning. Här finns vad som annars ofta saknas – stor omsorg i detaljer och konstnärlig utsmyckning i bostadshus.

Mer information om vinnaren finns på sverigesallmannytta.se.

För mer information, kontakta:

Sofia Heintz, tävlingssekreterare och nyproduktionsexpert, Sveriges Allmännytta,
08–406 55 21, sofia.heintz@sverigesallmannytta.se

Ulrika Lamberth, pressansvarig, Sveriges Allmännytta, 08–406 55 25, ulrika.lamberth@sverigesallmannytta.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Stockholmshems nyproduktion på  Hagsätravägen i Rågsved vinner Årets bästa nyproduktion.
Stockholmshems nyproduktion på Hagsätravägen i Rågsved vinner Årets bästa nyproduktion.
Ladda ned bild

Om

Sveriges Allmännytta
Sveriges Allmännytta
Hornsgatan 15
118 46 Stockholm

08-406 55 00http://www.sverigesallmannytta.se

Sveriges Allmännytta är bransch- och intresseorganisationen för 318 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag som bygger och förvaltar hyresbostäder för alla i hela landet. Tillsammans har de över 945 000 hyresbostäder

Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling – ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Följ Sveriges Allmännytta

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges Allmännytta

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum