Åre 2019

Stöd Musikhjälpen - upplev alpina VM och Åre på 12 timmar!

Dela

Stöd Musikhjälpen genom att ropa in fina priser på Åre 2019s auktion! Årets tema Alla har rätt att funka olika är ett tema som ligger Åre 2019 varmt om hjärtat. Alla har rätt till respekt, till att synas och ha en plats i samhället. Läs mer om Musikhjälpen nedan och vad du kan ropa hem.

Åre 2019 stöttar Musikhjälpen! Hjälp till du med - och kombinera ditt bidrag med en upplevelse i världsklass.
Åre 2019 stöttar Musikhjälpen! Hjälp till du med - och kombinera ditt bidrag med en upplevelse i världsklass.

För Åre 2019 är att delta i Musikhjälpen ett sätt att bidra till det goda arbete de gör. Årets tema är Alla har rätt att funka olika. Att värna om allas lika värde är en grundpelare i Åre 2019s arbete mot alpina VM och genomsyrar organisationens arbete. Alla har rätt till att mötas med respekt och alla har rätt till en plats i samhället. Därför är det en självklarhet att organisationen deltar i den auktion som anordnas av Musikhjälpen. 

Under en vecka om året sänder Sveriges Radio dygnet runt för att sätta ljus på och samla in pengar till en undangömd humanitär katastrof. Syftet med årets tema är att lyfta alla de människor med funktionsnedsättning som utsätts för diskriminering och våld runt om i världen. Det beräknas finnas runt en miljard människor med funktionsnedsättning i världen idag. Många av dessa marginaliseras på olika grunder och hamnar till följd av detta i fattigdom, stängs ute från samhället och osynliggörs på olika sätt. 

Barn och unga med funktionsnedsättning lever ofta i isolering, saknar språk och kontakt med omgivningen, får sämre vård och är i riskzonen för att utsättas för våld och övergrepp. I vissa länder blir flickor med funktionsnedsättning, som är generellt mer utsatta än pojkar, utsatta för både tvångssterilisering och tvingas till abort. Fördomar är en stor del i problematiken och det är många barn som stängs ute från skolan på grund av att de inte platsar i normen.

Musikhjälpen vill lyfta problemen, öka kunskapen och samla in pengar för att skapa mer tillgängliga samhällen för människor som utsätts för diskriminering på grund av sin funktionsnedsättning. Det vill Åre 2019 bidra till genom att auktionera ut ett VM-paket. Bidra du med och passa på att ropa hem en VM-upplevelse som garanterat blir ett minne för livet! 

Vad kan du ropa hem från Åre 2019?

Upplev alpina VM och Åre på 12 timmar! I paketet som auktioneras ut får du:

Måndag 4 februari: avresa med Åre 2019s eget nattåg Stockholm – Åre där du kliver av mitt i byn och har gångavstånd till arenan och Medals Plaza.

Tisdag 5 februari: en hel dags tävling med herrarnas störtloppsträning och läktarbiljetter till damernas super G. Efter tävling blir det prisutdelning på Medals Plaza, 18.30 och konsert med Teddybears direkt efter prisceremonin.

Backstage Pass till tävlingarna – gå bakom kulisserna och upplev alpina VM från en unik vinkel.

Lunch och middag på arenans foodcourt respektive festivaltältet.

Tisdag 5 februari, kväll: avresa med Åre 2019s eget nattåg Åre – Stockholm. Du är tillbaka i Stockholm på onsdag morgon, 6 februari.

Paketet inkluderar också en presentpåse per person med Åre 2019-mössa och en del annat smått och gott.

Paketet gäller för två personer. Har du frågor? Kontakta oss på info@are2019.com. Du måste vara 18 år fyllda eller i målsmans sällskap för att ta del av paketet.

Här kan du buda på vår auktion!

Läs mer om Musikhjälpen här

Vad räcker dina pengar till?

Runt 50 kr kan räcka till ett par kryckor som ökar en persons självständighet.
Runt 50 kronor kan också räcka till att utbilda en lärare under en månad i att stötta barn med funktionsnedsättning.
250 kr kan räcka till ett sjukgymnastbesök för barn med funktionsnedsättning.
500 kronor kan räcka till en månads dagverksamhet med rehabilitering för ett barn.
Drygt 1000 kronor kan räcka till en rullstol
1500 kronor kan räcka till en termins skolgång för ett barn med synnedsättning.

Fakta om Musikhjälpen

I år sänds Musikhjälpen från Stortorget i Lund. Sedan starten 2008 har Musikhjälpen samlat in mellan 3 016 247 och 74 410 363 kronor årligen till de olika temana. 

Programmet sänds under 144 timmar, dygnet runt, i P3 och SVT/SVT Play i samarbete med Radiohjälpen.

Tidigare teman

2008, Malmö: 67 miljoner flyktingar behöver din hjälp

2009, Göteborg: Din musik stoppar malaria

2010, Malmö: Barn är inte till salu

2011, Göteborg: Alla flickor har rätt att gå i skolan

2012, Malmö: Barnen i slummen har rätt till rent vatten

2013, Göteborg: Alla tjejers rätt att överleva sin graviditet

2014, Uppsala: Hjälp oss stoppa spridningen av HIV

2015, Linköping: Ingen ska behöva fly undan klimatet

2016, Örebro: Barn i krig har rätt att gå i skolan

2017, Umeå: Barn är inte till salu

Programledare 2018

Daniel Adams-Ray

Farah Abadi

William Spetz

Nyckelord

Bilder

Åre 2019 stöttar Musikhjälpen! Hjälp till du med - och kombinera ditt bidrag med en upplevelse i världsklass.
Åre 2019 stöttar Musikhjälpen! Hjälp till du med - och kombinera ditt bidrag med en upplevelse i världsklass.
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum