RF/SISU

Stöd som behövs 

Dela

Kristdemokraterna (KD) vill öka stödet till civilsamhället och då även idrottsrörelsen. Istället för 120 miljoner kronor som regeringen lovat i krisstöd för nuvarande period med restriktioner anser Kristdemokraterna att idrottsrörelsen behöver ytterligare 120 miljoner kronor - totalt 240 miljoner kronor.

Foto: Buildbyrån - EJ FRI ATT ANSVÄNDA
Foto: Buildbyrån - EJ FRI ATT ANSVÄNDA

– Det ligger i linje med vad vi ser att idrottsrörelsen har behov av och det är glädjande att Kristdemokraterna också uttalar att återstartsstöd och krisstöd måste vara separata. Vi måste klara nuvarande kris och de revor som pendemin innebär med dess restriktioner men också att återaktivera och bredda idrotten efter pandemin. Förutom detta krisstöd behöver vi stöd för återstart för 2023 och 2024 för att kunna engagera och arbeta långsiktigt för att komma tillbaka starkare, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet. 

För mer information kontakta 

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Buildbyrån - EJ FRI ATT ANSVÄNDA
Foto: Buildbyrån - EJ FRI ATT ANSVÄNDA
Ladda ned bild

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 70 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum