Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stöd till 55 kvinnoorganisationer

Dela

Den romska kvinnoorganisationen Trajosko Drom är en av mottagarna när Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fördelar bidrag till 55 kvinnoorganisationer.

Trajosko Drom finns bland annat i Göteborg och arbetar för att stärka romska kvinnors ställning i samhället.

Sammanlagt har drygt 20 miljoner kronor delats ut som stöd för att kvinnoorganisationerna ska kunna driva sin verksamhet.

Andra organisationer som fått bidrag är bland andra Winnet Sverige med placering i Gävle, Kvinnorättsförbundet i Malmö, Bethnahrins Kvinnoförbund i Södertälje, Internationella kvinnoförbundet i Strängnäs och Women för Sustainable Growth i Lund.

Ytterligare organisationer som fått bidrag är bland andra Kvinnorättsförbundet, Nätverket för kvinnor i transportpolitiken, Tjejzonen, Fredrika Bremerförbundet, Internationella Kvinnoförbundet, Riksförbundet Hem och Samhälle, KvinnorKan och UN Women Sverige.

Mer information om bidraget: http://www.mucf.se/bidrag-till-kvinnors-organisering

Presskontakt: Anders Hagquist, kommunikationschef, 070-663 39 18,  anders.hagquist@mucf.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stoppa allt våld mot barn och unga!11.10.2017 08:29Pressmeddelande

Alla barn och unga har rätt till en vardag utan våld. För att stärka den rätten samlas 100 deltagare från kommuner och andra organisationer till en regional konferens i Karlstad den 12 oktober. Arrangörer är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), Länsstyrelsen Värmland och Barnombudsmannen. Deltagarna kommer från Arvika, Degerfors, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Karlstad, Kristinehamn, Sunne och Säffle kommun.

Sveriges största uppföljning av lokal ungdomspolitik startar i veckan2.10.2017 00:01Pressmeddelande

Den här veckan går startskottet för ungdomsenkäten Lupp, lokal uppföljning av ungdomspolitiken som är en av de största ungdomsundersökningarna i Sverige. I år är det 25 kommuner som gör enkäten, totalt är det 177 kommuner som gjort Lupp och cirka 100 som gör den löpande. Nu kommer tusentals unga svara på frågor om situationen i skolan, möjligheter till arbete och inflytande i kommunen. Men även kring sin hälsa, trygghet och fritid samt hur de ser på framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum