Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stöd till 55 kvinnoorganisationer

10.12.2015 14:43 | Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Dela

Den romska kvinnoorganisationen Trajosko Drom är en av mottagarna när Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fördelar bidrag till 55 kvinnoorganisationer.

Trajosko Drom finns bland annat i Göteborg och arbetar för att stärka romska kvinnors ställning i samhället.

Sammanlagt har drygt 20 miljoner kronor delats ut som stöd för att kvinnoorganisationerna ska kunna driva sin verksamhet.

Andra organisationer som fått bidrag är bland andra Winnet Sverige med placering i Gävle, Kvinnorättsförbundet i Malmö, Bethnahrins Kvinnoförbund i Södertälje, Internationella kvinnoförbundet i Strängnäs och Women för Sustainable Growth i Lund.

Ytterligare organisationer som fått bidrag är bland andra Kvinnorättsförbundet, Nätverket för kvinnor i transportpolitiken, Tjejzonen, Fredrika Bremerförbundet, Internationella Kvinnoförbundet, Riksförbundet Hem och Samhälle, KvinnorKan och UN Women Sverige.

Mer information om bidraget: http://www.mucf.se/bidrag-till-kvinnors-organisering

Presskontakt: Anders Hagquist, kommunikationschef, 070-663 39 18,  anders.hagquist@mucf.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Konferens för att arbeta med motbudskap och källkritik på sociala medier14.2.2017 01:08Pressmeddelande

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, anordnar imorgon en konferens där Facebook och Statens medieråd talar om hur man aktivt kan förebygga hat på nätet. Hat på nätet är en aktuell fråga för många som arbetar med barn och unga. Därför anordnar MUCF imorgon en konferens som ska fokusera på att arbeta med motbudskap och källkritik för att motverka och förebygga hat på nätet. Konferensen innehåller två delar där Facebook inleder med att berätta om hur man kan använda deras plattform för att arbeta aktivt med motbudskap med praktiska övningar. Senare på dagen presenterar Statens medieråd sitt arbete med medie- och informationskunskap (MIK) samt den pågående kampanjen No Hate Speech Movement. Dagen kommer att innehålla praktiska övningar och handfasta tips på hur man som organisation, kommun eller myndighet kan jobba med dessa frågor.   — Frågor kring hat på nätet och källkritik online har aldrig varit viktigare än idag. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den här konfe

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum