Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stöd till 55 kvinnoorganisationer

Dela

Den romska kvinnoorganisationen Trajosko Drom är en av mottagarna när Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fördelar bidrag till 55 kvinnoorganisationer.

Trajosko Drom finns bland annat i Göteborg och arbetar för att stärka romska kvinnors ställning i samhället.

Sammanlagt har drygt 20 miljoner kronor delats ut som stöd för att kvinnoorganisationerna ska kunna driva sin verksamhet.

Andra organisationer som fått bidrag är bland andra Winnet Sverige med placering i Gävle, Kvinnorättsförbundet i Malmö, Bethnahrins Kvinnoförbund i Södertälje, Internationella kvinnoförbundet i Strängnäs och Women för Sustainable Growth i Lund.

Ytterligare organisationer som fått bidrag är bland andra Kvinnorättsförbundet, Nätverket för kvinnor i transportpolitiken, Tjejzonen, Fredrika Bremerförbundet, Internationella Kvinnoförbundet, Riksförbundet Hem och Samhälle, KvinnorKan och UN Women Sverige.

Mer information om bidraget: http://www.mucf.se/bidrag-till-kvinnors-organisering

Presskontakt: Anders Hagquist, kommunikationschef, 070-663 39 18,  anders.hagquist@mucf.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

MUCF i ALMEDALEN. HELA PROGRAMMET - ALLA SAMARBETEN!29.6.2018 10:37Pressmeddelande

Årets Almedalsvecka närmar sig. Det är mycket roligt och med stolthet som vi presenterar vårt fullspäckade schema. Vi deltar i nästan 20 seminarier och arrangerar 4 egna evenemang som ni gärna får titta extra på. De behandlar angelägna frågor i vår samtid: unga hbtq-personers utanförskap på arbetsmarknaden; unga nyanländas rätt att få information om kropp, hälsa och sexualitet; varför det är viktigt för demokratin att arrangera skolval för elever samt hur föreningslivets villkor skiljer sig åt mellan storstad och landsbygd. MUCF är också inbjudna att delta i många andra spännande seminarier, till exempel hos Nordiska Ministerrådet, Ideella trädgården, Sveriges Skolledarförbund, ABF, SKL, Utbildningsradion, Maskrosbarn, FUB, SKB, PwC, Polismyndigheten, Fryshuset och 1,6-miljonerklubben.

Almedalen 2018: Hur funkar sex och relationer i mitt nya land? Unga nyanlända får stöd på Youmo.se.26.6.2018 13:00Pressmeddelande

Hur fungerar sex, kärlek och jämställdhet i Sverige? Hur kan unga nyanlända få den kunskap de har rätt till, stöd till att bearbeta trauma och lära sig bygga meningsfulla relationer i ett land med nya sociala koder? I Almedalen bjuder Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) in till paneldebatt och workshop om den populära webbplatsen Youmo.se.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum