Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stöd till etniska organisationer

Dela

60 etniska organisationer har fått statsbidrag för sin verksamhet av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Syftet med statsbidraget är att stärka organisationernas verksamhet som rör kultur, språk, identitet och delaktighet i samhället. Bidraget är ett så kallat organisationsbidrag, som används till att finansiera löpande verksamhet och avsikten är att underlätta möjligheterna till delaktighet i samhället.

Bidraget gäller för verksamheten under 2016 och de 60 organisationerna har fått dela på 18,9 miljoner kronor. 76 organisationer sökte bidrag, och av dem var det alltså 16 som inte fick sin ansökan beviljad.

Bland bidragstagarna finns exempelvis Afrosvenskarnas Riksförbund, Immigraternas Centralförbund, Iranska flyktingars riksförbund, Kurdiska Riksförbundet, Turkiska Riksförbundet och Ukrainska Alliansen i Sverige.

För ytterligare information kontakta kommunikationschef Anders Hagquist, 070-663 39 18.

Nyckelord

Kontakter

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

MUCF i ALMEDALEN. HELA PROGRAMMET - ALLA SAMARBETEN!29.6.2018 10:37Pressmeddelande

Årets Almedalsvecka närmar sig. Det är mycket roligt och med stolthet som vi presenterar vårt fullspäckade schema. Vi deltar i nästan 20 seminarier och arrangerar 4 egna evenemang som ni gärna får titta extra på. De behandlar angelägna frågor i vår samtid: unga hbtq-personers utanförskap på arbetsmarknaden; unga nyanländas rätt att få information om kropp, hälsa och sexualitet; varför det är viktigt för demokratin att arrangera skolval för elever samt hur föreningslivets villkor skiljer sig åt mellan storstad och landsbygd. MUCF är också inbjudna att delta i många andra spännande seminarier, till exempel hos Nordiska Ministerrådet, Ideella trädgården, Sveriges Skolledarförbund, ABF, SKL, Utbildningsradion, Maskrosbarn, FUB, SKB, PwC, Polismyndigheten, Fryshuset och 1,6-miljonerklubben.

Almedalen 2018: Hur funkar sex och relationer i mitt nya land? Unga nyanlända får stöd på Youmo.se.26.6.2018 13:00Pressmeddelande

Hur fungerar sex, kärlek och jämställdhet i Sverige? Hur kan unga nyanlända få den kunskap de har rätt till, stöd till att bearbeta trauma och lära sig bygga meningsfulla relationer i ett land med nya sociala koder? I Almedalen bjuder Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) in till paneldebatt och workshop om den populära webbplatsen Youmo.se.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum