Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stöd till etniska organisationer

Dela

60 etniska organisationer har fått statsbidrag för sin verksamhet av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Syftet med statsbidraget är att stärka organisationernas verksamhet som rör kultur, språk, identitet och delaktighet i samhället. Bidraget är ett så kallat organisationsbidrag, som används till att finansiera löpande verksamhet och avsikten är att underlätta möjligheterna till delaktighet i samhället.

Bidraget gäller för verksamheten under 2016 och de 60 organisationerna har fått dela på 18,9 miljoner kronor. 76 organisationer sökte bidrag, och av dem var det alltså 16 som inte fick sin ansökan beviljad.

Bland bidragstagarna finns exempelvis Afrosvenskarnas Riksförbund, Immigraternas Centralförbund, Iranska flyktingars riksförbund, Kurdiska Riksförbundet, Turkiska Riksförbundet och Ukrainska Alliansen i Sverige.

För ytterligare information kontakta kommunikationschef Anders Hagquist, 070-663 39 18.

Nyckelord

Kontakter

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stoppa allt våld mot barn och unga!11.10.2017 08:29Pressmeddelande

Alla barn och unga har rätt till en vardag utan våld. För att stärka den rätten samlas 100 deltagare från kommuner och andra organisationer till en regional konferens i Karlstad den 12 oktober. Arrangörer är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), Länsstyrelsen Värmland och Barnombudsmannen. Deltagarna kommer från Arvika, Degerfors, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Karlstad, Kristinehamn, Sunne och Säffle kommun.

Sveriges största uppföljning av lokal ungdomspolitik startar i veckan2.10.2017 00:01Pressmeddelande

Den här veckan går startskottet för ungdomsenkäten Lupp, lokal uppföljning av ungdomspolitiken som är en av de största ungdomsundersökningarna i Sverige. I år är det 25 kommuner som gör enkäten, totalt är det 177 kommuner som gjort Lupp och cirka 100 som gör den löpande. Nu kommer tusentals unga svara på frågor om situationen i skolan, möjligheter till arbete och inflytande i kommunen. Men även kring sin hälsa, trygghet och fritid samt hur de ser på framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum