Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stöd till etniska organisationer

15.1.2016 14:03 | Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Dela

60 etniska organisationer har fått statsbidrag för sin verksamhet av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Syftet med statsbidraget är att stärka organisationernas verksamhet som rör kultur, språk, identitet och delaktighet i samhället. Bidraget är ett så kallat organisationsbidrag, som används till att finansiera löpande verksamhet och avsikten är att underlätta möjligheterna till delaktighet i samhället.

Bidraget gäller för verksamheten under 2016 och de 60 organisationerna har fått dela på 18,9 miljoner kronor. 76 organisationer sökte bidrag, och av dem var det alltså 16 som inte fick sin ansökan beviljad.

Bland bidragstagarna finns exempelvis Afrosvenskarnas Riksförbund, Immigraternas Centralförbund, Iranska flyktingars riksförbund, Kurdiska Riksförbundet, Turkiska Riksförbundet och Ukrainska Alliansen i Sverige.

För ytterligare information kontakta kommunikationschef Anders Hagquist, 070-663 39 18.

Nyckelord

Kontakter

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Konferens för att arbeta med motbudskap och källkritik på sociala medier14.2.2017 01:08Pressmeddelande

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, anordnar imorgon en konferens där Facebook och Statens medieråd talar om hur man aktivt kan förebygga hat på nätet. Hat på nätet är en aktuell fråga för många som arbetar med barn och unga. Därför anordnar MUCF imorgon en konferens som ska fokusera på att arbeta med motbudskap och källkritik för att motverka och förebygga hat på nätet. Konferensen innehåller två delar där Facebook inleder med att berätta om hur man kan använda deras plattform för att arbeta aktivt med motbudskap med praktiska övningar. Senare på dagen presenterar Statens medieråd sitt arbete med medie- och informationskunskap (MIK) samt den pågående kampanjen No Hate Speech Movement. Dagen kommer att innehålla praktiska övningar och handfasta tips på hur man som organisation, kommun eller myndighet kan jobba med dessa frågor.   — Frågor kring hat på nätet och källkritik online har aldrig varit viktigare än idag. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den här konfe

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum