Linköpings kommun – Politik

Stöd till Funkis som ger barn med NPF en meningsfull fritid

Dela

Funkis är en verksamhet som erbjuder barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) fritidsaktiviteter samt stöd till föräldrar och syskon. Genom en satsning från Allians för Linköping kan familjer från Linköping fortsätta kunna ta del av Funkis verksamhet och det stöd som erbjuds där.

I Linköping ska alla barn kunna få en meningsfull fritid. Barn med NPF kan emellertid uppleva svårigheter med att ta del av offentliga lekplatser och andra aktiviteter för barn och därför är verksamheter som Funkis, som kan erbjuda ett alternativ som är bättre anpassade för barn med NPF och deras familjer, så viktiga.   

– Det känns verkligen bra att Funkis, som tidigare finansierats av Arvsfonden nu kan fortsätta. Social- och omsorgsnämnden kommer att finansiera verksamheten för familjer från Linköping och förhoppningen är att även regionen kan bidra så att verksamheten kan fortsätta i oförminskad omfattning. Det är bra för barn med NPF och det är bra för deras familjer, säger Fredrik Lundén (M), kommunalråd.

Stödet kommer att vara en del av Allians för Linköpings internbudgetssatsningar i social- och omsorgsnämnden. Beslut om social- och omsorgsnämndens internbudget tas den 21 oktober.

 

Kontakter

Fredrik Lundén (M)Kommunalråd och arbetsmarknadsnämndens ordförande

Om

Linköpings kommun – Politik
Linköpings kommun – Politik
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se

Allians för Linköpings vision för Linköping grundar sig i tre grundläggande principer. Vi tror först och främst på varje människas rätt att utforma sina egna liv efter sina egna önskemål. Människan måste alltid sättas framför systemen. Vi tror på ett fritt näringsliv där entreprenörer och företagare fritt får skapa, uppfinna och utbyta nya idéer. Sist men kanske viktigast tror vi på en kommun som levererar sina grundläggande kärnuppgifter. Att vi erbjuder en kvalitativ skolgång, omsorg och ett skyddsnät för dem som verkligen behöver det. I Allians för Linköpings kommun får alla plats.

Följ Linköpings kommun – Politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun – Politik

Nya områdesteam fokuserar på brottsprevention15.12.2020 09:34:24 CETPressmeddelande

I Berga, Ryd och Skäggetorp finns det platser som upplevs som otrygga. Orsakerna är bland annat regelbundna samlingar av ungdomar vilket skapar oro, främst kring centrumen, cykelstölder, skadegörelse och narkotikaförsäljning. I områdena riskerar också barn och unga att dras in i kriminella miljöer. Därför sätter Allians för Linköping nu in nya områdesteam som ska arbeta brottsförebyggande och trygghetsskapande på dessa platser.

Fokus på ökad trygghet och stöd till näringslivet i Allians för Linköpings budget för kommunstyrelsen 202125.11.2020 11:18:59 CETPressmeddelande

Coronapandemin har slagit hårt mot Sveriges kommuner. Aldrig har osäkerheterna varit så stora, och förutsättningarna varit så dåliga, som nu i pandemins spår. I kommunstyrelsens internbudget för 2021 avsätter därför Allians för Linköping extra reserver för att just kunna möta dessa stora osäkerheter. Budgetförslaget innehåller även satsningar på ökad trygghet och stöd till det lokala näringslivet under denna svåra tid.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum