Jönköpings kommun

Stöld av lekplats i Smedbyparken

Dela

Under helgen stals utrustning i lekplatsen i Smedbyparken. En gungställning, en vippgunga och lekgris är försvunnen. Händelsen är polisanmäld.

I fredags eftermiddag såg lekplatsen ut som vanligt men på måndagsmorgonen var den tömd på utrustning. Bara gungställningen väger över 250 kilo så flera personer måste varit inblandade.

Nu spärras delar av lekplatsen av med kravallstaket för att ingen ska göra sig illa på fundamenten som sticker upp ur marken.

- Det är barnen man förstör för. Dels kommer lekplatsen vara avspärrad ett antal veckor, dels blir det en stor kostnad för att ersätta utrustningen, säger Karin Emanuelsson på Tekniska kontoret.

Ny utrustning kommer beställas och beräknas vara på plats om cirka sex veckor. Personer som har observerat något under helgen ombeds kontakta Polisen.

Nyckelord

Kontakter

Karin Emanuelsson, parkingenjör, Tekniska kontoret

036-10 51 32

karin.emanuelsson@jonkoping.se

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum