Västtrafik

Stolta spårvagnar – en rullande konstmanifestation under EuroPride i Göteborg

Dela
Gatukonstnärer sätter sin prägel på Göteborgs spårvagnar i ett samarbete med Västtrafik. Bild: Västtrafik
Gatukonstnärer sätter sin prägel på Göteborgs spårvagnar i ett samarbete med Västtrafik. Bild: Västtrafik

PRESSINBJUDAN: För att hylla olikheter och synliggöra hbtq-personer i det offentliga rummet har Västtrafik bjudit in gatukonstnärer för att skapa rullande konstverk av sex av Göteborgs spårvagnar. Den 15 augusti klockan 10 avtäcks konstmanifestationen ”Stolta spårvagnar” i Vagnhallen Majorna. Media välkomnas att delta. 

Mellan den 14 och 19 augusti pågår EuroPride i Göteborg. Västtrafik stödjer sedan många år West Pride och ville i och med årets EuroPride göra något extra.

– För mig förkroppsligar kollektivtrafiken mångfald och jämlikhet, här är alla välkomna, oavsett vem du är, var du kommer ifrån, vad du tror på eller vem du blir kär i. Med konstmanifestationen "Stolta spårvagnar" vill vi uppmärksamma hbtq-personers rättigheter och samtidigt hylla och fira Pride-festivalen, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Konstmanifestationen ”Stolta spårvagnar” är en del av EuroPrides officiella program och kommer att rulla på Göteborgs gator och torg under festivalen.

De konstnärer som deltar i manifestationen är Nathalie Ruejas, Ebba Chambert, Linnéa Teljas Puranen, Oscar Andersson, Gustav Gigi Sandin, Linden Carter och Mira Cederwall Victorin. 

Vad: Avtäckning "Stolta spårvagnar"
Tid: 15 augusti kl.10:00-11:00
Plats: Vagnhallen Majorna, Karl Johansgatan 142, hållplats: Vagnhallen Majorna. Registrering sker vid ledningscentralen, inpassering från Karl Johansgatan. Föranmälan sker till press@vasttrafik.se eller 0771-41 43 99.

Konstnärerna och Västtrafiks vd Lars Backström medverkar på pressträffen och finns tillgängliga för enskilda intervjuer. 

För mer information: 
Västtrafiks presstjänst 0771-41 43 99
press@vasttrafik.se

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Vi svarar på dina frågor om kollektivtrafiken i Västsverige. Mejla eller ring oss så hjälper vi dig.

0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Gatukonstnärer sätter sin prägel på Göteborgs spårvagnar i ett samarbete med Västtrafik. Bild: Västtrafik
Gatukonstnärer sätter sin prägel på Göteborgs spårvagnar i ett samarbete med Västtrafik. Bild: Västtrafik
Ladda ned bild
Ebba Chambert är en av konstnärerna som skapar rullande konstverk för Västtrafik.
Ebba Chambert är en av konstnärerna som skapar rullande konstverk för Västtrafik.
Ladda ned bild
Linden Carter och Mira Cederwall Victorin sätter sin prägel på en utav spårvagnarna.
Linden Carter och Mira Cederwall Victorin sätter sin prägel på en utav spårvagnarna.
Ladda ned bild

Om

Varje dag reser 410 000 personer med Västtrafik. Det är för dem vi finns till. Vi vill göra det enkelt och bekvämt att resa med kollektivtrafiken och samtidigt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och har cirka 900 linjer som körs av företag som upphandlats i konkurrens.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

Nytt resecentrum i Gamlestaden17.8.2018 09:12Pressmeddelande

Lördagen den 18 augusti är det dags för invigning av Gamlestaden resecentrum. Då får en av kollektivtrafikens största knutpunkter i Göteborg en modern, trygg och tillgänglig mötesplats för resenärer och invånare. Välkommen på en invigning för alla åldrar. Västtrafiks nya resecentrum ligger på Gamlestads Torg, en stor och växande knutpunkt för kollektivtrafikens resenärer. Byggnationen startade våren 2016 och på lördag är det dags för invigning. – Gamlestaden är en stor knutpunkt för våra resenärer och området genomgår just nu en kraftig förändring med nya bostäder, handel och kontor. Därför är vi mycket glada över att kunna öppna upp för en modernare och tillgängligare mötesplats för resenärer och invånare, säger Stefan Ekman, infrastrukturchef på Västtrafik. Prognosen pekar på cirka 30 000 av- och påstigande resenärer från spårvagn, buss och tåg per dygn vid Gamlestads Torg år 2020, jämfört med dagens cirka 20 000 resenärer per dygn. Västtrafikbutik ska testa nya lösningar Det nya res

Västtrafik byter tidtabell den 20 augusti16.8.2018 13:32Pressmeddelande

Den 20 augusti återgår kollektivtrafiken i Västra Götalandsregionen till ordinarie tidtabell med tätare turer. Samtidigt genomförs förändringar av trafiken där det behövs och några linjer får nya avgångstider. Resenärer uppmanas söka sin resa i Reseplaneraren. Från och med måndagen den 20 augusti gäller en ny tidtabell för kollektivtrafiken i Västra Götalandsregionen. – Semestern är över och skolorna drar igång. Då återgår även kollektivtrafiken till ordinarie tidtabell. Eftersom att vi samtidigt passar på att göra förändringar som behövs vill vi uppmana våra resenärer att söka sin resa i förväg i Reseplaneraren, för att vara på rätt plats i rätt tid, säger Jarl Samuelsson, enhetschef på Västtrafik. Förändringar i Göteborgstrafiken I Göteborg får buss 330 mellan Kinna och Göteborg en ny start- och ändhållplats på Heden, istället för Åkareplatsen resecentrum. Förändringen görs på grund av begränsat utrymme på Åkareplatsen. Busslinjerna 35 och 135 läggs ihop och får linjenummer 35. Samti

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum