Vänsterpartiet Malmö

Stoppa höjningarna av entréavgifterna på museet

Dela
Kulturnämndens styre har aviserat en chockhöjning av entréavgifterna på Malmö museum. Anders Skans (V) frågar på kommande kommunfullmäktigemöte den 23 mars hur kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) tänker agera.
Foto Emmalisa Pauly
Foto Emmalisa Pauly

Kommunstyrelsen har en uppsiktsplikt över alla nämnder i staden.

- När nu en enskild nämnd avser att totalt svika den tidigare kulturpolitiken och därmed riskerar att orsaka långtgående negativa, både kulturella och sociala, effekter undrar jag vad kommunstyrelsens ordförande avser att göra? Detta är ett stort kulturpolitiskt svek, säger Anders Skans (V).

Grunden till beslutet är den kommunala budgeten som styret la i november och som skär ner på kulturverksamheten. Det är klassmässigt förödande att höja avgifter istället för att solidariskt bekosta verksamheterna, höjda avgifter drabbar alltid de med lägst inkomst värre än de som har gott om pengar. I detta fall riskerar det att utesluta stora grupper Malmöbor från museibesök.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto Emmalisa Pauly
Foto Emmalisa Pauly
Ladda ned bild

Dokument

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Malmövänstern motionerar: Förbättra rehabiliteringsprocessen29.3.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Att hitta rätt kompetens är välfärdens största utmaning. När arbetskraften inte räcker till går det inte att möta kompetensutmaningen enbart genom att rekrytera fler, istället behövs både nya arbetssätt och att tillvarata och utveckla kompetensen hos de befintliga medarbetarna. Samtidigt vittnar många sjukskrivna medarbetare och tidigare anställda inom Malmö stad om svårigheter att rehabiliteras tillbaka till arbete eller få möjlighet att byta arbetsplats eller arbetsuppgifter inom hela staden.

Vräk inte barn!24.3.2023 06:00:00 CET | Pressmeddelande

Just nu pågår utredningen ”Uppsägning av hyresgäster som begått brott” som ska ”se över den hyresrättsliga regleringen kring uppsägning av hyresavtal i fall där hyres­gästen, eller någon som denne ansvarar för, begått brott i lägenheten eller i närområdet”. Det var den förra regeringen som tillsatte utredningen, men nu har regerings­partierna och SD gått ut med att de vill gå ännu längre. De riktar särskilt in sig på att öka möjligheterna att vräka hela familjer på grund av vad någon i familjen gjort.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum