Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stor bredd bland ungdomsprojekt som får bidrag

14.6.2016 08:00 | Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Dela

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fördelar bidrag för att stödja barns och ungdomars självständiga organisering och inflytande i samhället.

-Vi har fått många ansökningar och det är stor spridning bland alla de projekt bidragen går till. Vi tycker det är glädjande med stor aktivitet över hela landet och organisationer från Norrbotten till Skåne har beviljats bidrag säger Lena Nyberg, generaldirektör Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Totalt har 41 organisationer delat på 24 miljoner kronor.

Några exempel på projektbidrag för ungas organisering:

Föreningshuset Husknuten, Halmstad driver ett projekt där organisationen arbetar med att ge möjlighet till unga människor med funktionsnedsättning att komma till tals och berätta om sin verklighet, drömmar och förhoppningar. Det görs genom sånger, dikter, dialogfragment och bild som ska bli film.

Ideella föreningen Kosmosklubben i Enskede har ett projekt där högstadieungdomar utbildar mellanstadiebarn i programmering.

Astronomisk ungdom vill öka intresset för astronomi och rymdforskning bland ungdomar. Bidraget ska användas för att utbilda och förbereda ideella föreläsare för aktiviteter i skolor runtom i hela landet.

Imaginarium Missing News , Johanneshov driver ett projekt för att ge unga praktisk och teoretisk kunskap om redaktionellt arbete.

Hjärtums Idrottssällskap i Lilla Edet arbetar med ett fritidsgårdsprojekt för att skapa goda och trygga uppväxtvillkor för barn och unga (7-15 år) i byn Hjärtum. Temadagar, workshops, filmskapande och kreativa fysiska aktiviteter är några av de metoder som används.

Streetstar, Stockholm ska inspirera och engagera andra ungdomar att bygga lokalföreningar runtom i hela Sverige för ungdomar som uttrycker sig i olika konstformer.

SV Skaraborg Unga för unga, arbetar med att stärka ungas inflytande och delaktighet inom den ideella sektorn på landsbygden. Projektet genomförs i Skövde och Töreboda.

Samtliga projekt som får stöd:

http://www.mucf.se/vi-har-fatt-bidrag?org=&projekt=&bidragsnamn=Ungas+organisering+2016&bidragstyp=All&ort=&beviljatar=All&=S%C3%B6k#views-exposed-form-bidrag-page-1

Presskontakt på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är Kinna Brundin tf kommunikationschef som nås via e-post:  kinna.brundin@mucf.se eller  mobiltelefon 070-663 39 18. 

Kontakter

Dokument

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Konferens för att arbeta med motbudskap och källkritik på sociala medier14.2.2017 01:08Pressmeddelande

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, anordnar imorgon en konferens där Facebook och Statens medieråd talar om hur man aktivt kan förebygga hat på nätet. Hat på nätet är en aktuell fråga för många som arbetar med barn och unga. Därför anordnar MUCF imorgon en konferens som ska fokusera på att arbeta med motbudskap och källkritik för att motverka och förebygga hat på nätet. Konferensen innehåller två delar där Facebook inleder med att berätta om hur man kan använda deras plattform för att arbeta aktivt med motbudskap med praktiska övningar. Senare på dagen presenterar Statens medieråd sitt arbete med medie- och informationskunskap (MIK) samt den pågående kampanjen No Hate Speech Movement. Dagen kommer att innehålla praktiska övningar och handfasta tips på hur man som organisation, kommun eller myndighet kan jobba med dessa frågor.   — Frågor kring hat på nätet och källkritik online har aldrig varit viktigare än idag. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den här konfe

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum