Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stor bredd bland ungdomsprojekt som får bidrag

Dela

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fördelar bidrag för att stödja barns och ungdomars självständiga organisering och inflytande i samhället.

-Vi har fått många ansökningar och det är stor spridning bland alla de projekt bidragen går till. Vi tycker det är glädjande med stor aktivitet över hela landet och organisationer från Norrbotten till Skåne har beviljats bidrag säger Lena Nyberg, generaldirektör Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Totalt har 41 organisationer delat på 24 miljoner kronor.

Några exempel på projektbidrag för ungas organisering:

Föreningshuset Husknuten, Halmstad driver ett projekt där organisationen arbetar med att ge möjlighet till unga människor med funktionsnedsättning att komma till tals och berätta om sin verklighet, drömmar och förhoppningar. Det görs genom sånger, dikter, dialogfragment och bild som ska bli film.

Ideella föreningen Kosmosklubben i Enskede har ett projekt där högstadieungdomar utbildar mellanstadiebarn i programmering.

Astronomisk ungdom vill öka intresset för astronomi och rymdforskning bland ungdomar. Bidraget ska användas för att utbilda och förbereda ideella föreläsare för aktiviteter i skolor runtom i hela landet.

Imaginarium Missing News , Johanneshov driver ett projekt för att ge unga praktisk och teoretisk kunskap om redaktionellt arbete.

Hjärtums Idrottssällskap i Lilla Edet arbetar med ett fritidsgårdsprojekt för att skapa goda och trygga uppväxtvillkor för barn och unga (7-15 år) i byn Hjärtum. Temadagar, workshops, filmskapande och kreativa fysiska aktiviteter är några av de metoder som används.

Streetstar, Stockholm ska inspirera och engagera andra ungdomar att bygga lokalföreningar runtom i hela Sverige för ungdomar som uttrycker sig i olika konstformer.

SV Skaraborg Unga för unga, arbetar med att stärka ungas inflytande och delaktighet inom den ideella sektorn på landsbygden. Projektet genomförs i Skövde och Töreboda.

Samtliga projekt som får stöd:

http://www.mucf.se/vi-har-fatt-bidrag?org=&projekt=&bidragsnamn=Ungas+organisering+2016&bidragstyp=All&ort=&beviljatar=All&=S%C3%B6k#views-exposed-form-bidrag-page-1

Presskontakt på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är Kinna Brundin tf kommunikationschef som nås via e-post:  kinna.brundin@mucf.se eller  mobiltelefon 070-663 39 18. 

Kontakter

Dokument

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

MUCF i ALMEDALEN. HELA PROGRAMMET - ALLA SAMARBETEN!29.6.2018 10:37Pressmeddelande

Årets Almedalsvecka närmar sig. Det är mycket roligt och med stolthet som vi presenterar vårt fullspäckade schema. Vi deltar i nästan 20 seminarier och arrangerar 4 egna evenemang som ni gärna får titta extra på. De behandlar angelägna frågor i vår samtid: unga hbtq-personers utanförskap på arbetsmarknaden; unga nyanländas rätt att få information om kropp, hälsa och sexualitet; varför det är viktigt för demokratin att arrangera skolval för elever samt hur föreningslivets villkor skiljer sig åt mellan storstad och landsbygd. MUCF är också inbjudna att delta i många andra spännande seminarier, till exempel hos Nordiska Ministerrådet, Ideella trädgården, Sveriges Skolledarförbund, ABF, SKL, Utbildningsradion, Maskrosbarn, FUB, SKB, PwC, Polismyndigheten, Fryshuset och 1,6-miljonerklubben.

Almedalen 2018: Hur funkar sex och relationer i mitt nya land? Unga nyanlända får stöd på Youmo.se.26.6.2018 13:00Pressmeddelande

Hur fungerar sex, kärlek och jämställdhet i Sverige? Hur kan unga nyanlända få den kunskap de har rätt till, stöd till att bearbeta trauma och lära sig bygga meningsfulla relationer i ett land med nya sociala koder? I Almedalen bjuder Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) in till paneldebatt och workshop om den populära webbplatsen Youmo.se.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum