Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stor bredd bland ungdomsprojekt som får bidrag

Dela

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fördelar bidrag för att stödja barns och ungdomars självständiga organisering och inflytande i samhället.

-Vi har fått många ansökningar och det är stor spridning bland alla de projekt bidragen går till. Vi tycker det är glädjande med stor aktivitet över hela landet och organisationer från Norrbotten till Skåne har beviljats bidrag säger Lena Nyberg, generaldirektör Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Totalt har 41 organisationer delat på 24 miljoner kronor.

Några exempel på projektbidrag för ungas organisering:

Föreningshuset Husknuten, Halmstad driver ett projekt där organisationen arbetar med att ge möjlighet till unga människor med funktionsnedsättning att komma till tals och berätta om sin verklighet, drömmar och förhoppningar. Det görs genom sånger, dikter, dialogfragment och bild som ska bli film.

Ideella föreningen Kosmosklubben i Enskede har ett projekt där högstadieungdomar utbildar mellanstadiebarn i programmering.

Astronomisk ungdom vill öka intresset för astronomi och rymdforskning bland ungdomar. Bidraget ska användas för att utbilda och förbereda ideella föreläsare för aktiviteter i skolor runtom i hela landet.

Imaginarium Missing News , Johanneshov driver ett projekt för att ge unga praktisk och teoretisk kunskap om redaktionellt arbete.

Hjärtums Idrottssällskap i Lilla Edet arbetar med ett fritidsgårdsprojekt för att skapa goda och trygga uppväxtvillkor för barn och unga (7-15 år) i byn Hjärtum. Temadagar, workshops, filmskapande och kreativa fysiska aktiviteter är några av de metoder som används.

Streetstar, Stockholm ska inspirera och engagera andra ungdomar att bygga lokalföreningar runtom i hela Sverige för ungdomar som uttrycker sig i olika konstformer.

SV Skaraborg Unga för unga, arbetar med att stärka ungas inflytande och delaktighet inom den ideella sektorn på landsbygden. Projektet genomförs i Skövde och Töreboda.

Samtliga projekt som får stöd:

http://www.mucf.se/vi-har-fatt-bidrag?org=&projekt=&bidragsnamn=Ungas+organisering+2016&bidragstyp=All&ort=&beviljatar=All&=S%C3%B6k#views-exposed-form-bidrag-page-1

Presskontakt på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor är Kinna Brundin tf kommunikationschef som nås via e-post:  kinna.brundin@mucf.se eller  mobiltelefon 070-663 39 18. 

Kontakter

Dokument

Om

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor
Medborgarplatsen 3
118 26 Stockholm

08-56621900https://www.mucf.se/

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor tar fram kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar. Vi ger stöd till föreningsliv, till kommuner och till internationellt samarbete.

Följ Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Skriv in din e-postadress så får du ett mejl när vi har något nytt att berätta.

Senaste pressmeddelandena från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

Stoppa allt våld mot barn och unga!11.10.2017 08:29Pressmeddelande

Alla barn och unga har rätt till en vardag utan våld. För att stärka den rätten samlas 100 deltagare från kommuner och andra organisationer till en regional konferens i Karlstad den 12 oktober. Arrangörer är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF), Länsstyrelsen Värmland och Barnombudsmannen. Deltagarna kommer från Arvika, Degerfors, Eda, Filipstad, Forshaga, Grums, Karlstad, Kristinehamn, Sunne och Säffle kommun.

Sveriges största uppföljning av lokal ungdomspolitik startar i veckan2.10.2017 00:01Pressmeddelande

Den här veckan går startskottet för ungdomsenkäten Lupp, lokal uppföljning av ungdomspolitiken som är en av de största ungdomsundersökningarna i Sverige. I år är det 25 kommuner som gör enkäten, totalt är det 177 kommuner som gjort Lupp och cirka 100 som gör den löpande. Nu kommer tusentals unga svara på frågor om situationen i skolan, möjligheter till arbete och inflytande i kommunen. Men även kring sin hälsa, trygghet och fritid samt hur de ser på framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum