Europaparlamentet

Stor demokratisatsning på Campeon Frigymnasium och Drottning Blankas Gymnasieskola

Dela

Campeon Frigymnasium och Drottning Blankas Gymnasieskola i Helsingborg har antagits till Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram, ett paneuropeiskt program för att öka delaktigheten i, och kunskapen om, EU bland lärare och elever.

Utbildningsprogrammet ”Europaparlamentets ambassadörsskola för läsåret 2021/2022” inleds den 23 september. Campeon Frigymnasium och Drottning Blankas Gymnasieskola i Helsingborg har antagits till Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram, ett paneuropeiskt program för att öka delaktigheten i, och kunskapen om, EU bland lärare och elever.

Campeon Frigymnasium och Drottning Blankas Gymnasieskola är två av nio svenska högstadie- och gymnasieskolor som i år antagits till programmet.

Syftet med programmet är att främja medvetenheten om Europa och europeisk parlamentarisk demokrati bland ungdomar genom att ge dem aktiva kunskaper om EU och i synnerhet om Europaparlamentet.

"Eleverna står i fokus och driver själva programmet genom att anordna aktiviteter på skolan. De får samarbeta med elever från andra länder och träffa beslutsfattare på EU-nivå och kan därigenom påverka frågor som avgörs på EU-nivå. Det är vår förhoppning att programmet i slutändan ska leda till ett ökat valdeltagande bland ungdomar”, säger Markus Bonekamp, chef för Europaparlamentets kontor i Sverige.

Bakgrund:

Europaparlamentets Ambassadörsskoleprogram sjösattes i februari 2017 för att sprida kunskap om EU och europeisk parlamentarisk demokrati bland lärare och elever på högstadie- och gymnasieskolor, runt om i Sverige. Campeon Frigymnasium och Drottning Blankas Gymnasieskola är två av 76 skolor i Sverige, och två av 1 500 skolor i EU, som deltar i Europaparlamentets ambassadörsskoleprogram.

Nyckelord

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

200 slumpmässigt utvalda EU-medborgare ska ta fram rekommendationer till EU:s migrations- och utrikespolitik15.10.2021 15:20:31 CEST | Pressmeddelande

EU:s framtida migrationspolitik och EU:s roll i världen står på agendan när 200 slumpmässigt utvalda EU-medborgare, varav sex från Sverige, sammanträder i Europaparlamentet i Strasbourg den 15–17 oktober. Den första paneuropeiska medborgarpanelen i sitt slag ska diskutera och lägga fram rekommendationer till EU:s framtida migrationspolitik.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum