Norrköpings kommun

Stor glädje över statligt servicecenter i Norrköping

Dela

Idag slår Statens servicecenter upp portarna för sin verksamhet i Norrköping. Servicecentret erbjuder tjänster åt statliga myndigheter för att effektivisera administrationen. Från och med 2019 ska Statens servicecenter även driva statens lokala servicekontor, vars verksamhet riktar sig till privatpersoner och företagare.

- Vi har arbetat under lång tid för att ett av Statens servicecenter ska öppna just i Norrköping, så vi är väldigt glada över detta, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping. Det här är verkligen ytterligare ett bevis på Norrköpings starka utveckling. Etableringen stärker dessutom övriga statliga myndigheters närvaro i Norrköping.

- Det är otroligt kul att efter omkring tre års arbete få detta förverkligat och att starten nu är ett faktum, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör. Tillgången på bra lokaler och god kompetens, samt placeringen av servicecentret med närheten till flertalet av de statliga verken har varit viktiga bitar i att allting ska falla på plats.

Statens servicecenter inleder med att ta hand om Transportstyrelsens och Migrationsverkets lönehantering från kontoret i Norrköping, som startar med omkring femton medarbetare.

- Jag är mycket glad över att vi nu etablerar oss i Norrköping, som blir en viktig ort för vår verksamhet inom lön- och ekonomihantering. Samarbetet med kommunledningen har fungerat mycket bra. Jag har också intressanta dialoger med flera myndigheter på orten och i närområdet och ser mycket positivt på utvecklingen av verksamheten i Norrköping, säger Thomas Pålsson, generaldirektör på Statens servicecenter.

Servicecentret invigs idag, onsdagen den 17 maj, klockan 12, och ligger på Hospitalsgatan 3. Invigningen är öppen för media. Kontakt för invigningen är Annica Schölund Storm, telefon: 072-732 89 79

Se fotografier som relaterat material längst ned på sidan

Kontakt:
Lars Stjernkvist (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande i Norrköping
Telefon: 070-527 26 27

Thomas Pålsson
Titel: generaldirektör Statens Servicecenter
Telefon: 072-519 83 00

Pontus Lindblom
Titel: näringslivsdirektör, Norrköpings kommun
Telefon: 070-667 27 40

Kort fakta Statens servicecenter:
Statens servicecenter är en statlig myndighet under Finansdepartementet som i dagsläget sköter administration åt närmare 160 statliga myndigheter med fokus på administrativa tjänster och konsultstöd inom ekonomi, lön, HR och snart även inom e-arkivering. Genom att arbeta tillsammans med andra myndigheter kan centret samordna många övergripande behoven och skapa kostnadseffektivitet ned målet att förvalta skattemedlen på bästa sätt. Statens servicecenter startade den 1 juni 2012 med huvudkontor i Gävle, verksamheten finns nu även i Norrköping, Eskilstuna, Göteborg, Stockholm och Östersund.

Inom ett år planeras Statens servicecenter även driva de statliga lokala servicekontoren. Där kan privatpersoner och företagare få stöd med tjänster från Försäkringskassan, Pensionsmyndighetens och Skatteverket. I förlängningen är det även tänkt att tjänster från Migrationsverket, Trafikverket och Arbetsförmedlingen ska kunna erbjudas.

Statens servicecenter

____________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Let's create Norrköping! 
Norrköping är en stad i förvandling. En redan stark tillväxt får extra energi av den nya höghastighetsjärnvägen Ostlänken. I november 2017 togs det första spadtaget för Kardonbanan som möjliggör bygget av Ostlänken. Nya stadsdelar som Inre Hamnen skapar tusentals attraktiva bostäder i vattennära läge. Kommunen växer varje vecka med nya invånare och nya företag. 
Med sitt unika läge är Norrköping en av landets viktigaste logistiska platser. Här finns ett starkt kultur- och idrottsliv och en skärgårdsnatur som skapar mervärde för alla. Kolmårdens Djurpark, Norrköpings symfoniorkester, Where´s the Music och Stadium Sports Camp lockar tusentals besökare till staden. Norrköping valdes även till årets studentstad 2013/2014. Som idrottsstad står Norrköping starkt med flera elitlag och det är Norrköping som är huvudort för världens största orienteringstävling sommaren 2019. Att fortsätta utveckla Norrköping är något som alla är en del av och det som kallas Let's create Norrköping!

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum