Värmdö Kommun

Stor trygghetssatsning i Värmdö 2021; omfattande trygghetsundersökning aktuell

Dela

I närtid genomför den oberoende stiftelsen Tryggare Sverige en omfattande trygghetsundersökning inom Värmdö. Uppdragsgivare är Värmdö kommun, i samarbete med Polisen. Undersökningen är en del av Värmdös trygghetssatsning 2021.

Värmdö kommun gör en stor riktad satsning på trygghet under 2021. Förutom en omfattande trygghetsundersökning inkluderar även arbetet workshops, trygghetsvandringar och åtgärdsprogram.

- Tryggheten i kommunen är en högt prioriterad fråga. Mätningen är oerhört viktig för att vi ska få konkret återkoppling från kommunens invånare om var vi behöver sätta in trygghetsskapande åtgärder, säger Deshira Flankör, kommunstyrelsens ordförande Värmdö kommun.

Trygghetsundersökningen som genomförs av den oberoende stiftelsen Tryggare Sverige går i närtid ut via post till ett urval på 1500 personer inom kommunen. Undersökningen innefattar bland annat frågeställningar rörande uppfattning av trygghet, samt utsatthet för brott. De utvalda respondenterna får även dela med sig av sin upplevelse kring ämnen som nedskräpning och vandalisering.

- Att ha möjlighet att genomföra den här satsningen är mycket glädjande, säger Cecilia Lejon, kommundirektör Värmdö kommun. Värmdö kommun är statistiskt sett en av Stockholmsregionens säkraste kommuner, men för kommunens fortsatta utveckling och attraktivitet är det oerhört viktigt att Värmdö även fortsättningsvis är och upplevs vara en trygg plats att leva, verka och bo på.

Resultatet av undersökningen kommer leda väg för det fortsatta arbetet under 2021. Baserat på resultatet av trygghetsmätningen kommer workshops, trygghetsvandringar i relevanta områden, involvering av utvalda aktörer inom kommunen samt andra likande riktade åtgärdspaket utgöra en del av det löpande uppföljningsarbetet. Målet är, förutom att faktiskt höja säkerheten, även att öka möjligheten för alla Värmdöbor att känna sig trygga inom kommunen. De trygghetsskapande insatserna beräknas starta upp under hösten och 2021 års arbete och dess resultat kommer sedan att ligga till grund för framtida insatser inom området.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Värmdö begär möte med Trafikverket16.8.2021 08:52:08 CEST | Pressmeddelande

I ett brev till Trafikverket anser Värmdö kommun att myndigheten måste prioritera infrastrukturen på Värmdö och kommunen begär därför ett möte mellan ledande företrädare för att diskutera Värmdös infrastruktur och konkreta åtgärder som måste prioriteras. Kommunen anser att satsningar på vägarna är långt eftersatta och pekar ut en rad åtgärder som behöver komma på plats både kortsiktigt och långsiktigt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum