Håll Sverige Rent

Stor uppslutning på Håll Sverige Rent-dagen

Dela

Hela 10 000 människor kom till Håll Sverige Rents fest i Kungsträdgården i lördags. Och runt om i landet plockade många skräp. I hela världen deltog 13 miljoner människor från 144 länder i World Cleanup Day.

– Vi är överväldigade av det fantastiska mottagande som Håll Sverige Rent-dagen fått. Det är som om alla väntat på en sådan här dag. Jag tror att det finns en gemensam uppfattning om att det får vara nog med allt skräp nu, säger Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent.

Till Håll Sverige Rents fest i Kungsträdgården i Stockholm kom 10 000 människor och lärde sig mer om skräp, lekte eller tittade på alla artister som uppträdde.

På Håll Sverige Rent-dagen uppmanades alla att tänka över sina vanor – och hjälpas åt att plocka skräp. Skräpplockningen är i första hand en aktivitet som fungerar som en ögonöppnare.

– När du en gång plockat skräp undviker du att kasta skräp. Vi har fått en kraftfull respons på vår Håll Sverige Rent-dag, som fortsättningsvis kommer att hållas tredje lördagen i september. Jag ser redan fram emot nästa år, säger Johanna Ragnartz.

För mer information:

Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent, telefon 076-941 01 89

Petra Holgersson, pressansvarig Håll Sverige Rent, telefon 072-5654405

FAKTA: Håll Sverige Rent-dagen 2018

Lördagen den 15 september var det första gången någonsin som Håll Sverige Rent-dagen arrangerades, i samband med World Cleanup Day

Håll Sverige Rent arrangerade en stor fest i Kungsträdgården med invigningstal av H.K.H. Kronprinsessan Victoria och en rad artister på scen med fler än 10 000 personer i publiken

Artisterna Petter, Electric Banana Band feat. Bröderna Norberg, Mariette och Miss Li uppträdde i Kungsträdgården

Nästan tusen registrerade event i skräpplockarappen ”Skrappen”

Ett tiotal kommuner anordnade egna aktiviteter för sina medborgare

13 miljoner människor från 144 länder deltog i World Cleanup Day

Bilder finns här.

Kontakter

Bilder

Om

Håll Sverige Rent
Håll Sverige Rent
Rosterigränd 4
117 61 Stockholm

08-505 263 00http://www.hållsverigerent.se

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Twitter

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum