Dramaten

Stora konstnärliga och publika framgångar för Dramaten 2017

Dela

År 2017 blev året då Dramaten hade fler uppsättningar och högre biljettintäkter än någonsin tidigare. Totalt nådde Dramaten en publik på drygt 270 000 varav omkring 40 000 barn och unga. Årets resultat blev 5,4 miljoner.

Amanda Lundeteg. Foto: pressbild.
Amanda Lundeteg. Foto: pressbild.

– Som teaterchef blickar jag med glädje tillbaka på det gångna året. Hela teatern, både på och bakom scenerna, har tillsammans arbetat för att erbjuda publiken en mångsidig och djärv repertoar, säger Eirik Stubø.

Under 2017 producerades 37 egna produktioner på teatern, att jämföras med 32 (2016).
Biljettintäkterna uppgick till 54,6 miljoner kronor, jämfört med 45 miljoner (2016).

Vid årsstämman valdes Jesús Azpeitia Seron och Amanda Lundeteg in som nya styrelseledamöter. Ulrika Årehed Kågström omvaldes som ordförande.

– För mig som ordförande ser jag fram emot att få fortsätta arbetet med att utveckla Dramaten som ledande scenkonstinstitution, säger Ulrika Årehed Kågström.

Jesús Azpeitia Seron är arkitekt på SAR/MSA, kreativ ledare på Tengbom, lärare vid KTH och tidigare proprefekt och grundutbildningsansvarig vid institutionen för arkitektur, KTH.

Amanda Lundeteg är VD för stiftelsen AllBright. Hon är jurymedlem för Raoul Wallenberg-priset, Årets VD och Årets Mångfaldschef och har tidigare suttit i styrelsen för Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet.

Dramatens styrelse:
Ulrika Årehed Kågström, ordförande
Jesús Azpeitia Seron, ledamot
Sara Danius, ledamot
Raoul Grünthal, ledamot
Eva Hamilton, ledamot
Amanda Lundeteg, ledamot
Biljana Pehrsson, ledamot
Tasso Stafilidis, ledamot

Rebecka Hemse och Jens Thiman är arbetstagarrepresentant i styrelsen, utsedda av Teaterförbundet.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Amanda Lundeteg. Foto: pressbild.
Amanda Lundeteg. Foto: pressbild.
Ladda ned bild
Jesús Azpeitia Seron. Foto: Christoffer Skogsmo
Jesús Azpeitia Seron. Foto: Christoffer Skogsmo
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. Teaterchef är Eirik Stubø.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Fyra samtal om kvinnan på scenen17.12.2018 09:58Pressmeddelande

Med utgångspunkt i några aktuella föreställningar på Dramaten hålls under våren fyra samtal med fokus på kvinnliga rollgestalter och kvinnans roll på teatern. Hur har det sett ut historiskt och hur ser det ut idag? Medverkar gör bland andra Ellen Lamm, Melinda Kinnaman och Livia Millhagen. Dessutom blir det en kväll om kvinnan och kroppen med Agneta Pleijel, Annika Lantz och Åsa Beckman med anledning av antologin Klimakteriet. Den 17 & 31 januari, 21 februari och 4 april i Dramatenbaren.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum