Dramaten

Stora ord på Lilla scenen i Spoken word på Dramaten

Dela

Med det talade ordet i fokus möts landets vassaste spoken word-poeter, artister och skådespelare på Dramatens lilla scen. Den 16 och 17 april ges säsongens sista Spoken word. Medverkar gör poeterna Niklas Mesaros, Ismael Ataria, Jenny Wrangborg, S.T.I.C.S och Frej Haar tillsammans med musikern Hanna Järver och DJ Shaya Khalil.

NIklas Mesoros. Foto: Märta Thisner
NIklas Mesoros. Foto: Märta Thisner

Spoken word på Dramaten har under åren vuxit och vuxit, från en blygsam start i Lejonkulans foajé 2009 till att i dag ta plats på en av teaterns största scener. För regi står poeten Niklas Mesaros som har varit delaktig sedan starten.

Medverkande:
Niklas Mesaros
Poet och regissör för Spoken word som i sommar författardebuterar med en roman om kärlek. Niklas älskar katter, koffein och post-apokalyps.

Ismael Ataria
Poet, författare och musiker från Hagfors, Värmland. Ismael uppträder och föreläser runtom hela Sverige och blandar ljus, mörker, skratt och tårar i en poetisk symbios.

Jenny Wrangborg
Poet, krönikör och kallskänka. Poesin och prosan handlar ofta om klass, arbetares rättigheter och utsatthet. Jenny har utgivit två diktsamlingar på temat.

S.T.I.C.S
(Sounds That Inspire Conscious Souls), har tagit två SM guld i Poetry slam, har en USA-turné bakom sig och är aktuella med: Weapon Of Choice, ett genreöverskridande ljudprojekt som blandar konstnärlig ljuddesign, rap, storytelling och poesi.

Frej Haar
Dansk-svensk spoken word-poet. Frejs texter handlar om transperspektiv, biologi, arv, känslor och mycket plast. Hela skräpöar med en touch av ironi och sårbar ärlighet. Frej blev svensk mästare i poetry slam 2017 och europeisk mästare samma år.

Hanna Järver
Popgeniet från Örebro som släpper sitt debutalbum under våren. Hanna har hyllas som en av våra mest spännande textförfattare och hon beskriver vardagens detaljer med en röst och melankolisk precision som går igenom alla lager.

DJ Shaya Khalil
Stockholmsbaserade DJ Shaya älskar att blanda den skönaste soulen, softaste hip hopen och den funkigaste funken.

Spoken word
Sedan 2009 har poeter, rappare, musiker och skådespelare med sina ord lockat till både gråt och skratt på Dramaten. Zacke, Sara Parkman, Nina Rashid, Timbuktu, Rojda Sekersöz, Nino Ramsby, Mariama Jobe, Min stora sorg, Oskar Hanska, Cleo, Julia Frej, Tiffany Kronlöf, Thom Gisslén, Emma Broomé, My Vingren, Olivia Bergdahl, Kalle Haglund, Sanna Sundquist, Erik Stern, Björn Granath, STOR, Mimi Märak, Sam Bagra, Mustafa Kibar, Filip Alexanderson, Rosh , Daniel Boyacioglu och Aladin Zakholi är några av de många artister som uppträtt under Spoken word-kvällarna genom åren. Regisserar gör Niklas Mesaros, som varit med sen starten.

Arrangeras inom ramen för Dramaten&.

Dramaten& Spoken word, den 16 och 17 april, Lilla scenen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

NIklas Mesoros. Foto: Märta Thisner
NIklas Mesoros. Foto: Märta Thisner
Ladda ned bild
DJ Shaya Khalil. Foto: Märta Thisner
DJ Shaya Khalil. Foto: Märta Thisner
Ladda ned bild
Hanna Järver. Foto: Hannah Nyström
Hanna Järver. Foto: Hannah Nyström
Ladda ned bild

Om

Dramaten
Dramaten
Dramaten, Box 5037
102 41 Stockholm

08 - 665 61 00http://www.dramaten.se

Kungliga Dramatiska Teatern, mer känd som Dramaten, är Sveriges nationalscen. Teatern verkar utifrån ett uppdrag från regeringen, som bland annat innebär att teatern såväl ska förvalta teaterhistorien som arbeta för teaterkonstens utveckling. På Dramaten spelas således klassiker, nyskriven teater och teater för barn och ungdom. Teatern ägs till 100 procent av svenska staten. VD är Maria Groop Russel och Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare.

Teaterhuset vid Nybroplan är Dramatens hemvist sedan 1908, och rymmer fyra scener. Den största, Stora scenen, rymmer upp till 770 besökare. I direkt anslutning till huset vid Nybroplan, på Almlöfsgatan bakom, ligger Lilla scenen. Sedan 1997 har Dramaten också en scen på Elverket, på Linnégatan 69.


Följ Dramaten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Dramaten

Dramaten ställer in alla föreställningar till och med 19 november30.10.2020 11:27:39 CETPressmeddelande

Dramatens ledning har idag beslutat att ställa in all publik verksamhet på teaterns scener till och med den 19 november. Beslutet är fattat med anledning av Länsstyrelsen Stockholms beslut om en fortsatt begränsning om max 50 personer vid offentliga sammankomster och Folkhälsomyndighetens allmänna råd för Stockholms län med en uppmaning till allmänheten att avstå från sammankomster, bland annat konserter och föreställningar.

Johan Rockström och Sanna Sundqvist möts i en iscensatt föreläsning om vår stund på jorden29.10.2020 09:01:10 CETPressmeddelande

Hur kommer våra barns och barnbarns planet se ut? Vad kan vi göra i dag för att undvika de värsta katastroferna? Och finns det ett ljus i tunneln till en hållbar och attraktiv värld? Det är frågor som Johan Rockström, professor i global miljövetenskap, vill besvara i en ny Performance Lecture som nu sätts upp av Dramaten och Nobel Prize Museum. Den 21 november är det premiär för Om vår stund på jorden. Skådespelaren Sanna Sundqvist medverkar och för regi står Ada Berger.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum