Region Örebro län

Stora problem med leveranser av sjukvårdsmaterial

Dela

Det råder stora problem med leveranser av alla förbrukningsvaror till flera regioner i Mellansverige. Region Örebro län är en av de drabbade regionerna. Än så länge har inga operationer eller annan livsuppehållande verksamhet påverkats på grund av bristen på varor. "Situationen är i nuläget under kontroll och vårt mål är att patientsäkerheten inte ska äventyras", säger Claes Mårten Ingberg, chefläkare med ansvar för beredskapsfrågor.

Orsaken till leveransproblemen är att Varuförsörjningen, som sköter upphandling av förbrukningsmaterial inom fem regioner, bytt till en ny distributör den 1 oktober. Den nya distributören, Apotekstjänst AB, har sedan starten den 1 oktober haft allvarliga problem med sina IT-system, vilket har lett till att många varor inte kommit fram till sjukvården.

I väntan på att Apotekstjänst får ordning på sina IT-problem och leveransproblem så kommer Region Örebro län att beställa varor från andra distributörer.

– Detta görs för att säkra så att vi får de varor vi behöver för att kunna bedriva vård med bibehållen patientsäkerhet, säger Claes Mårten Ingberg.

För att hantera situationen har stabsläge för sammanhållen överblick och information etablerats inom Region Örebro län.

Fakta

De fem regioner som samarbetar inom Varuförsörjningen är Region Örebro län, Uppsala, Sörmland, Västmanland och Dalarna.

Kontaktpersoner

Claes-Mårten Ingberg, chefläkare med ansvar för beredskapsfrågor

Telefon: 019-602 78 86

Karl Löfroth, länschef för Transport och logistik

Telefon: 019-602 74 80

Karin Stenström, kommunikatör

Telefon: 019-602 35 84

Bilder

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Örebroregionens företag visar god tillväxt enligt ny studie24.1.2020 10:07:28 CETPressmeddelande

Näringslivet i Örebroregionen har en god utveckling under perioden 2013-2018 och en mycket god lönsamhet de senaste åren. Regionen har en bättre tillväxt i antalet anställda och företag jämfört med jämförda regioner. Även när det gäller tillväxten i förädlingsvärde ligger regionen i topp dock något efter Jönköping. Det visar en näringslivsstudie som Business Region Örebro* har låtit analysföretaget Bisnode göra av tillväxten i Örebroregionens företag.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum