Västtrafik

Stora störningar hos Västtrafiks anropsstyrda trafik

Dela

Västtrafiks anropsstyrda trafik, som har hand om färdtjänst och sjukresor, är just nu drabbad av stora störningar. Hela regionen är påverkad. Orsaken är akut fordonsbrist.

På grund av akut fordonsbrist råder stora störningar i Västtrafiks anropsstyrda trafik, som har hand om bland annat färdtjänst och sjukresor i Västra Götaland.*

—     Just nu är vi tvungna att prioritera vilka resor som måste utföras. Det är en beklaglig situation som drabbar våra kunder. Vi gör allt vi kan för att sätta in ersättningstrafik, men är tacksamma för dem som kan skjuta på sin resa, säger Mikael Olsson, enhetschef leverans på Västtrafik.

Orsaken är att Kronan Grupp och Kronan Transport nu på morgonen har meddelat att man inte har för avsikt att utföra de resor de har avtalat med Västtrafik. De båda företagen har en stor andel av Västtrafiks fordon, som nu inte är tillgängliga för att utföra resor.

Den 21 september sade Västtrafik upp 11 av Kronan Grupps totalt 29 avtal. Orsaken var allvarliga kvalitetsbrister och upprepade avtalsbrott. De uppsagda avtalen löper till och med den 28 oktober, då en övergång till nya, direktupphandlade, trafikföretag ska ske.

—     Det här handlar om en känslig kundgrupp vars behov av trygghet är särskilt stora. Därför ställer vi hårda krav på våra trafikföretag. Kronan har vid upprepade tillfällen brutit mot vårt avtal. Det handlar om allvarliga brister i kvaliteten på deras tjänst, som har lett till väldigt många kundklagomål. Men att agera på det här sättet är helt oacceptabelt. Det är en mycket beklaglig situation som ställer till stora problem för våra kunder, säger Mikael Olsson.

* Västtrafik utför enbart sjukresor i Göteborg, färdtjänstresorna utförs av Göteborg Stad.

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Vi svarar på dina frågor om kollektivtrafiken i Västsverige.
Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

Tel:0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Mikael Olsson, enhetschef leverans
Mikael Olsson, enhetschef leverans
Ladda ned bild

Om

Västtrafik
Västtrafik
Box 123
541 23 Skövde

http://www.vasttrafik.se

Kollektivtrafiken bygger på en evigt modern idé. Genom att resa tillsammans minskar vi köer, reducerar utsläpp och sänker halter av skadliga partiklar i luften. Vi bidrar också till ett mer rättvist samhälle och stärker människors hälsa genom ökad vardagsmotion. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och ansvarar för kollektivtrafiken i regionen. Varje dag reser hundratusentals personer med oss. Det är för dem vi finns till.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum