Svenska Orienteringsförbundet

Stora Tuna svenska mästare i sprintstafett - igen

Dela

Stora Tuna tog sjätte SM-guldet av sju möjliga när sprintstafetten avgjordes i Norrtälje. Tilda Östberg, Viktor Svensk, Emil Svensk och Tove Alexandersson var guldlaget.

I går var det individuell sprint på SM i Norrtälje. I dag fortsatte tävlandet med sprintstafett, och favoriten Stora Tuna höll för trycket och vann.
Faktum är att Stora Tuna vunnit sex av de sju gånger som distansen funnits med på SM-programmet. Och gänget från Borlänge fanns med i den absoluta täten genom hela stafetten.
Tilda Östberg var trea in på startsträckan (som vanns av Lina Strand, Göteborg Majorna).
- Jag är väldigt nöjd med sättet som jag genomförde min sträcka på. Jag höll ihop tekniken på ett väldigt bra sätt, säger junioren Tilda Östberg som tog sitt femte SM-guld i sprintstafett. Det första tog hon redan som 14-åring.
Junioren Östberg följdes upp av ytterligare en junior; Viktor Svensk som förde laget upp i ledning efter två sträckor.
- Jag fick ett perfekt utgångsläge av Tilda. Jag märkte tidigt att jag plockade in sekunder på täten och det gav givetvis självförtroende. Och jag är väldigt nöjd med sättet som jag jag genomförde loppet på, säger Viktor Svensk som tog sitt första SM-guld på seniorsidan.
Ut på den tredje var det en tät kamp i täten mellan årets världsmästare Isac von Krusenstierna (Kåre) och årets Europamästare Emil Svensk (Stora Tuna), och det var Isac som var först in efter tre sträckor, men senare skulle det visa sig att andrasträckans Eskil Kinneberg diskvalificerats efter att ha passerat genom en förbjuden passage.
På slutsträckan svarade Tove Alexandersson för en riktigt stark insats och var i mål dryga halvminuten före IFK Göteborgs Sara Hagström.
För både Emil Svensk och Tove Alexandersson var detta sjätte SM-guldet i sprintstafett.
- Det är en enorm trygghet för oss som springer på sträckorna innan att veta att vi har världsstjärnor på de sista sträckorna. Det gör att man vet att du behöver bara se till att "göra ditt" inte göra något extra. Och vi i laget litar verkligen på varandra, säger Viktor Svensk.
Bronset togs av Tisaren, drygt två minuer bakom segrande Stora Tuna.
Årets sista SM-distans på seniorsidan är nattdistansen som avgörs i Åkersberga 5 november (för juniorerna väntar även SM-ultralång 7 november).
Men redan kommande helg väntar tävlingar på absolut högsta nationella nivå; då avgörs finaltävlingarna i årets Swedish League med två tävlingar på Gotland.

NORRTÄLJE, SM-sprintstafett
1) Stora Tuna (Tilda Östberg, Viktor Svensk, Emil Svensk, Tove Alexandersson), 54.08, 2) IFK Göteborg (Elin Månsson, Felix Axelsson, Max Peter Bejmer, Sara Hagström), +0.35, 3) Tisaren (Ellinor Tjernlund, Valter Pettersson, Oskar Andrén, Josefin Tjernlund), +2.14, 4) Järla (Filipa Rodrigues, Erik Berzell, Jens Rönnols, Karolin Ohlsson), +2.29, 5) Orion (Ebba Berglin, Nils Hammaräng Grip, Anton Johansson, Tilda Johansson), +4.03, 6) IKHP, +4.10, 7) Göteborg-Majorna, +4.18, 8) Ravinen, +4.29, 9) Södertälje-Nykvarn, +5.04, 10) Västervik, +5.09.

Om

Svenska Orienteringsförbundet
Svenska Orienteringsförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

010-4765360http://www.svenskorientering.se/

Svenska Orienteringsförbundet består av 600 föreningar med 84 000 medlemmar. Vi är en idrott för alla, med framgångsrika landslag, en omfattande tävlings- och ungdomsverksamhet samt aktiviteter som hittaut, naturpasset och motionsorientering för allmänheten. Våra medlemsföreningar arrangerar varje år runt 600 tävlingar och stora evenemang som Tiomila och O-Ringen.

Följ Svenska Orienteringsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Orienteringsförbundet

Risby och Bergman vinnare på Gotland – tajt inför jaktstartsfinalen23.10.2021 14:57:52 CEST | Pressmeddelande

SWEDISH LEAGUE. Lisa Risby vann lördagens långdistans på norra Gotland före Sara Hagström, vilket innebär att Hagström genom sin andraplats seglar upp i ledning inför söndagens jaktstartsfinal. Tätt bakom jagar Järlas Karolin Ohlsson. På herrsidan tog Gustav Bergman hem ytterligare en Swedish League-delseger, vilket bäddar för ett drömläge vid morgondagens avgörande med god marginal till närmsta löpare.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum