Norrköpings kommun

Stormöte med Musikhjälpen i Flygeln i veckan

Dela

Torsdag den 14 oktober har den som vill möjlighet att träffa gänget bakom Musikhjälpen, under ett stormöte i Flygeln. Under mötet kan arbetsplatser, föreningar, skolor, bokcirklar med andra inspireras för att bli en del av Musikhjälpen 2021. Temat för årets Musikhjälpen är ”För en värld utan barnarbete”.

Foto: Sveriges radio
Foto: Sveriges radio

– Vi hoppas att så många som möjligt ser det här som en möjlighet att få mer information, men också inspiration för att delta i Musikhjälpen. Årets tema är oerhört viktigt. Alla barn har rätt till en trygg barndom, och vi hoppas att Musikhjälpen i Norrköping kommer att få stort genomslag. Ingen föranmälan behövs till mötet, och alla är välkomna, oavsett om man har
en färdig idé eller bara är nyfiken, säger Maria Olofsson, projektledare kultur, event och fritid, Norrköpings kommun.

När: torsdag 14 oktober klockan 18:00

Var: Flygeln, Holmentorget

– Det känns väldigt kul att få möta Norrköpingsborna och lyfta fram all den kreativitet som jag tror finns i stan. Värdstaden är alltid extra viktig, för det är engagemanget där som genom Musikhjälpens sändningar inspirerar resten av landet, säger Karl-Johan Paulsson, projektledare Musikhjälpen.

Den 13-19 december sänds Musikhjälpen från Gamla torget i Norrköping. 

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och andra som engagerar sig. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet. 2020 var temat ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Felix Sandman, Brita Zackari och Farah Abadi programledde när publiken startade nära 800 000 engagemang och samlade in 48 miljoner kronor (49,7 mkr vid årets slut).

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2.

Kontakt:
Maria Olofsson
Titel: projektledare kultur, event och fritid, Norrköpings kommun
Telefon: 0730-20 10 89

_____________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Foto: Sveriges radio
Foto: Sveriges radio
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Problem med elevjournaler anmäls enligt lex Maria20.10.2021 17:00:00 CEST | Pressmeddelande

Elevhälsans medicinska insatser gör en anmälan enligt Lex Maria till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Anmälan gäller brister i överföringen av elevuppgifter från systemet som används för skolans administration till verksamhetssystemet för elevernas medicinska journaler. Ett hundratal elever inom grund- och gymnasieskolorna har antingen fått sin journal på fel skola, journaler på två skolor samtidigt eller ingen journal alls.

Pressinbjudan: Satsning på utbildning i första hjälpen till psykisk hälsa11.10.2021 15:44:55 CEST | Pressinbjudan

Pandemin har bidragit till att den psykiska ohälsan har ökat bland många barn och unga. Därför kommer Norrköpings kommun under hösten att erbjuda utbildningen Mental Health First Aid (MHFA) med inriktning ungdom. Dessutom har Norrköpings kommun nu antaget en ny regional strategi för suicidprevention. Utifrån den kommer en lokal riktlinje för Norrköping nu att tas fram.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum