Scan & Plan

Storsatsande Scan & Plan förstärker styrelsen

Dela

Scan & Plan, som av Veckans Affärer utsetts till ett av Sveriges potentiella succéföretag, växer. Pilotprojektet i Göteborg har övergått till skarp drift. Planen för kommande etableringar är ambitiös och kommer ställa stora krav på organisationen. Med anledning av detta har en av Sveriges bästa utvecklare, Fredrik Normén, rekryterats att ingå i bolagets styrelse.

Scan & Plans tjänst beskrivs enklast som en digital nöjesguide, vilken distribueras som en app med tillhörande backendlösning. Det världsunika med tjänsten är att konsumenten i realtid kan se hur många besökare restauranger, caféer och nattklubbar har. Informationen ger gästen chans att välja etablissemang utifrån om de önskar en lugn atmosfär eller ett välbesökt, folktätt ställe.

Bolaget bakom tjänsten heter också Scan & Plan, men är snarare att se som ett big data-bolag som samlar in stora mängder data via de IOT-sensorer som är monterade i dörren hos de restauranger, caféer och nattklubbar som ingår i Scan & Plans tjänst. Denna flödesdata ger underlag som på sikt kan bidrag till stor affärsnytta på verksamhetsnivå och samhällsutveckling i det större perspektivet.

”Vi befinner oss i en väldigt spännande fas. Att förstärka styrelsen med Fredrik Normén känns viktigt och avgörande för att vi ska fortsätta vara framgångsrika”, säger VD och grundare Jimi Tadi.

Fredrik Normén, som började koda redan som tio-åring, är idag vid 39 års ålder en framgångsrik föreläsare, verksamhetsledare och affärsman. Fredrik har under de senaste tio åren fokuserat på att effektivisera utvecklingsteam och utvecklingsprocesser, samt fokus på kvalitetssäkring inom mjukvaruutveckling. Han har flera år utsetts till Sveriges bästa utvecklare av IDG och blir ett starkt IT-bollplank.

Sedan tidigare finns tre tunga namn i Scan & Plans styrelse:

Affärsutvecklaren Dag Agård, med lång erfarenhet, inte minst från uppdraget som GM för varuhuset NK, vet han vad som krävs av framtidens företagsledare och företags varumärken.

Ordförande Stefan Wik, entreprenör och investerare, som med erfarenheter av att driva och utveckla företag inom teknikhandel och IT bidragit till en organisationsstruktur av hög rang.

”Under hösten kommer vi att ta ytterligare steg i vår utveckling, stärkta av den framgång och det positiva bemötande som vår tjänst fått under pilotprojektet i Göteborg”, berättar Jimi Tadi

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Scan & Plan
SVEN HULTINS GATA, 9
41288 Göteborg

http://www.scanplan.se

Scan & Plan AB, grundat 2015, är ett ungt och innovativt IT-företag, baserat i Göteborg, med visionen att bli en global aktör i det digitala ekosystemet. Företaget är specialiserat på utveckling av banbrytande digitala tjänster, vilka skapar stark nytta för näringsidkare, konsument och samhället.