Huddinge kommun - politik

Storsatsning på stadsmiljöunderhåll i Huddinges budget 2022

Dela

32 mnkr i utökad budget för klimat- och stadsmiljönämnden till 2022. Satsningen är en av de största i koalitionens budget för 2022 och är en fortsättning på den kraftiga utökningen 2021.

-        Stadsmiljöarbetet går 2022 in i fjärde året av en stor förändringsresa, med ny organisation och nytt ledarskap tillför vi nu resurser för att säkerställa skötseln av invånarnära verksamheter som är viktiga för trygghet och folkhälsa, säger Christian Ottosson (C), kommunalråd med ansvar för klimat- och stadsmiljöfrågor.

Huddinge är en stor kommun som växer, därför går den största delen av ökningen för att säkerställa underhållet av parker och vägar. 10,5 mnkr går till underhåll av stadsmiljöer som gång- och cykelvägar, parker och lekplatser.

Knappt 3 mnkr går till ökad budget för snöröjning och innebär bland annat att försöket med sopsaltning av gång- och cykelvägar nu permanentas.

-        Det här är konkret politik för att få fler att gå och cykla året runt, säger Christian Ottosson.

1 mnkr läggs på arbete mot den invasiva växten parkslide, som numera gör livet surt för många Huddingebor.

Information om fler av satsningarna i koalitionens budget presenteras löpande. Kommunfullmäktige beslutar om budgeten 8 november.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Välkommen till den styrande koalitionen i Huddinge

Huddinges styrande koalition består av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet, Drevvikenpartiet, Kristdemokraterna och Huddingepartiet.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum