Svensk Innebandy

Storsatsning på studio inför SM-finalen

Dela

Den 24 april spelas SM-finalen, en av innebandyns kronjuveler, i Gavlehovshallen i Gävle. Svensk Innebandy har beslutat att inte ha någon publik under finalen. Men för att ändå få den tilltänkta publiken att känna finalpuls bjuder Svensk Innebandy, tillsammans med Svenska Spel och Riksidrottsförbundets satsning ”Tillsammans för fler i rörelse”, in till en två timmars gratis studiosändning dagen före finalen.

- Vi kommer enbart att ha personer på plats i Gävle som har en faktisk arbetsuppgift. Vi vill minimera smittrisken och kommer självklart ha tydliga protokoll och processer för alla flöden i arenan, säger Svensk Innebandys marknads- och arrangemangschef Stefan Jonasson och fortsätter:

- Det känns som helt rätt beslut att inte ta in någon publik i rådande tider. Vi tar beslutet för att ta ett ansvar, samt att själva veta förutsättningarna för finalen och att på så sätt utifrån de förutsättningarna kunna arbeta med att göra SM-finalen till en underbar upplevelse för publiken hemma i sofforna.

En del av den upplevelsen kommer att vara ett studioprogram som alla kan se helt gratis på InnebandyTV fredag 23 april klockan 17-19.

- Det är en helt ny satsning från vår sida. Vi vill bjuda in alla till en studio där vi visar upp vad Svensk Innebandy är och vill. Det kommer släppas flera häftiga nyheter, vi kommer dela ut priser, bland annat Årets spelare, och vi kommer ha gäster som är med i uppsnacket inför SVT:s sändning av SM-finalen på lördagen, säger Jonasson.

En viktig del av Svensk Innebandys mål är viljan att nå nya målgrupper och där har Svenska Spel och Riksidrottsförbundets satsning för motionsidrott gjort sändningen möjlig.

- Jag vill tacka Svenska Spel och Riksidrottsförbundet som har gjort det här möjligt. Tillsammans kan vi genom det här få möjlighet att visa upp vår fantastiska produkt på ett ännu mer professionellt sätt i studion, säger Jonasson.

SM-finalen sänds på SVT lördag 24 april.
Damernas final startar 12.15 och herrarnas final 15.15.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum