Svensk Innebandy

Storseger för Sverige i VM-premiären

Dela
Sverige har fått en smakstart på VM i Helsingfors. I premiärmötet mot Lettland vann blågult med siffrorna 11-1 – efter bland annat två mål och en assist av Linus Nordgren. "Jag vill bidra med mål så det är alltid skönt att trycka dit den, jättekul", säger Linus Nordgren.

Sverige öppnade VM i Helsingfors under fredagseftermiddagen med en riktig storseger. För även om det var Lettland som öppnade målskyttet i premiärmatchen så var det blågult som gick segrande ur mötet med siffrorna 11-1.

– En lite typisk premiärmatch. Första tio minuterna är inte jättevackra från vår sida, men vi växer in i det och blir bättre och bättre, säger Linus Nordgren.

Linus Nordgren blev poängbäst i Sverige med sina två mål och en assist och blev efter slutsignal utsedd till matchens lirare i blågult, och det var även Nordgren som gjorde Sveriges första mål i den här VM-turneringen.

– Det är skönt att få en bra känsla direkt in i turneringen. Det är viktigt att ha med sig sen, fortsätter Nordgren.

VM-debutanten Kevin Haglund byttes in i matchen under den tredje perioden och behövde inte många minuter på sig för att göra sitt första mål i VM-sammanhang. Med bara sekunder kvar att spela lyckades forwarden även göra sitt andra mål i matchen.

– Jag vill bidra med mål så det är alltid skönt att trycka dit den. Det var jättekul, avslutar Kevin Haglund.

Sveriges nästa match från VM i Helsingfors spelas imorgon klockan 17.55 svensk tid då Finland står för motståndet. Matchen sänds på SVT 2 och SVT Play.