SkiStar

Stort intresse för alpin skidåkning – Antalet skidåkare i Hammarbybacken ökade med nära 50 % under februari

Dela

Skidreseföretaget SkiStars skidanläggning Hammarbybacken, mitt i Stockholm, har haft stor tillströmning av skidåkare under februari och ökar med nära 50 %* jämfört med föregående år. Sportlovsveckan för alla stockholmare har så långt bjudit på riktigt vinterväder med ymniga snöfall i storstaden.

- Vi hade räknat med ökning med tanke på att vi öppnade senare än förra året men kunde inte drömma om så här stor ökning. Vi är oerhört glada att intresset för alpin skidåkning i huvudstaden ökar. Anledningen tror vi är att många känner till den snörika vintern i fjällen som skapar ett sug efter skidåkning även på nära håll, säger Linda Morell PR Chef på SkiStar.

Sportlovet fortsätter i huvudstaden med en fin skidhelg och riktigt vinterväder med temperaturer som gör att stockholmarna behöver leta fram sina varmaste vinterkläder. Sista sportlovsdagen söndag ser ut att bjuda på mer snöfall. Under nästa vecka när skolorna börjar igen håller Hammarbybacken öppet till 22 på vardagarna så det finns tid för skidsugna skolbarn att ta några åk.

- Den snörika vintern har bjudit på kontinuerliga snöfall på alla våra skidorter som alla har geografiskt olika lägen och förutsättningar. Nästa skollovsperiod är påsken som ser ut att få rekordfina förhållanden och att besöka fjällen under påsken är en stark tradition för oss Svenskar, avslutar Linda Morell.

På SkiStars skidorter är snödjupet över 100 cm på samtliga sex skidorter, norska Hemsedal är just nu i topp med 175 cm.

Ackumulerat snöfall vintern 17/18, 1 mars 2018 i cm (Källa: Lift, Pist & väder på skistar.com)

Sälen: 256

Åre: 244

Vemdalen: 270

Trysil: 285

Hemsedal: 432

St. Johann in Tirol: 370

För mer information, kontakta gärna:

Linda Morell, pr-chef SkiStar, 076-118 60 02linda.morell@skistar.com

*SkiStar AB´s bokningsstatistik: antalet sålda SkiPass/liftkort under februari 2018 jämfört med föregående år samma månad.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

SkiStar
SkiStar
Sälfjällsgården
780 67 Sälen

+46 280 88050https://www.skistar.com/

Minnesvärda vinterupplevelser i Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal, Trysil, St. Johann & Hammarbybacken

SkiStar äger och driver Skandinaviens fem största alpina skidanläggningar: Sälen, Åre och Vemdalen i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St Johann in Tirol i Österrike och Hammarbybacken i Stockholm. SkiStars vision är att skapa minnesvärda vinterupplevelser som den ledande operatören av europeiska alpindestinationer.

SkiStars skidorter är perfekta resmål för aktiva livsnjutare. Här kan familjer och vänner avnjuta härliga dagar i skidbackarna. Många har upptäckt glädjen med utförsåkning, men också vilken nytta en semester i skidbacken kan göra för att träna kroppen, ladda batterierna och för umgänget med nära och kära.

Välkommen till våra skidorter i Sälen, Åre, Vemdalen, Hemsedal, Trysil, St Johann in Tirol samt citybacken Hammarbybacken mitt i Stockholm!

Följ SkiStar

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från SkiStar

Växande intresse från utlandet att skidsemestra i klassiska Sälen11.6.2019 06:50:00 CESTPressmeddelande

Den traditionella skidorten Sälen som svenskar vallfärdat till sedan 60-talet börjar på allvar locka turister från utlandet. Under den gångna vintern ökade turismen till SkiStars anläggningar i Sälen från utlandet med 21 %*. Första turisten ankom till Sälen redan på 30-talet, 1966 togs första stolliften i drift i Hundfjället, 1997 förvärvade SkiStar Tandådalen-Hundfjället vilket då skapade Sveriges största gemensamma skidanläggning. I december får SkiStars skidområden i Sälen en av världens bästa accesser för utländska gäster med bara 10-25 minuter från en internationell flygplats.

Världslansering av elmotorcykelupplevelse i Hammarbybacken väcker stort intresse3.6.2019 13:00:00 CESTPressmeddelande

Lanseringen av den svenska elektriska offroad motorcykeln CAKE Kalk och den specialanpassade banan från toppen av Hammarbybacken har visat sig vara en succé redan från start. Det har varit fullbokat alla öppna dagar och är väldigt bra förbokat framöver. Nu kan Hammarbybacken stoltsera med ett stort antal aktiviteter under sommarsäsongen för den som söker en aktiv livsstil i huvudstaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum