Linköpings kommun

Stort intresse för att testa elcyklar - Smarta resan fortsätter i Ekängen

Dela

De Ullstämma- och Harvestadbor som sett fram emot att testa elcykel i projektet Smarta resan får tyvärr ge sig till tåls en tid till. Intresset att låna elcykel har varit så stort i Ekängen att Linköpings kommun väljer att låta projektet stanna i stadsdelen maj ut.

-Redan efter tre dagar var alla tre testperioder uppbokade och i dagsläget har vi 58 personer i kö som vill testa elcykel, säger Sandra Viktor, projektledare för Smarta resan.

Syftet med Smarta resan är att få fler att upptäcka fördelarna med att färdas lite mer hållbart i vardagen och introducera elcykeln som ett grönare alternativ till bilen i stadsdelar som ligger en bit utanför city där bilinnehavet är högt. Ekängen fick nyss belysning längs hela cykelstråket och det var ytterligare en anledning till att den stadsdelen valdes ut.

I uppföljningsenkäten som genomfördes efter de första testperiodera i Ekängen visar att 80% av de som var testresenärer känner sig motiverade till att börja cykla mer och 70% har köpt en elcykel eller börjat titta på alternativen som finns på marknaden. Den långsiktiga effekten följs upp om ett år.

-Att köpa en elcykel är en investering! Genom att ge människor möjlighet att prova i ett par veckor kan de få in känslan och se möjligheten med denna nya typ av fordon. Vi ger en smart knuff på vägen till ett lite grönare liv helt enkelt, säger Sandra Viktor.

Hittills har även tre förskolor fått låna el-lastcyklar och nu får ytterligare tre förskolor chansen.

Det här är en aktivitet som genomförs för att bli en koldioxidneutral kommun till år 2025.

Kontaktperson: Sandra Viktor, kommunikatör för Hållbart resande, Linköpings kommun telefon 013-20 89 79.

Linköping har över 150 000 invånare och är landets femte största kommun. Vi har devisen "Linköping - där idéer blir verklighet". Staden växer och attraherar nya invånare. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. Linköping har ett kluster av flygrelaterade företag och är Sveriges flyghuvudstad. I Linköping finns flera hundra innovationsbaserade företag inom bland annat IT, mobil kommunikation och visualisering.

Kontakter

Sonja SandbackaTf. Presschef

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0725-967863 sonja.sandbacka@linkoping.se

Claes LundkvistPresskommunikatör

Presstjänsten är den gemensamma ingången oavsett vem eller vad du söker inom Linköpings kommun. Kan inte vi svara på din fråga kan vi förhoppningsvis hitta rätt person i kommunen, som kan göra det. Presstjänsten är en del av kommunikationsavdelningen, som i sin tur ingår i kommunledningsförvaltningen.

0727-336477claes.lundkvist@linkoping.se

Bilder

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum