AcadeMedia

Stort intresse för Drottning Blankas nya gymnasieskola i Nacka

Dela

Intresset för Drottning Blankas nya gymnasieskola i Nacka har varit stort och nu är skolan igång. Cirka 130 elever började i slutet av augusti på den nyöppnade skolan i Nacka Strand.

Drottning Blankas gymnasieskola i Nacka Strand fick en rivstart i augusti.
Drottning Blankas gymnasieskola i Nacka Strand fick en rivstart i augusti.

Trots en minst sagt speciell vår när elever som skulle söka till gymnasiet endast kunde ta till sig information om skolorna digitalt så lyckades Drottning Blanka nå ut med information om den nya gymnasieskolan i Nacka. Bland annat genomförde skolan ett digitalt öppet hus istället för ett fysiskt, vilket väckte många nyfikna frågor bland intresserade elever i och kring Nacka.

De program och inriktningar som skolan erbjuder verkar vara helt i linje med det ungdomarna i kommunen efterfrågar. När skolan för första gången slog upp portarna den 20 augusti var det för närmare 130 elever som blivit antagna av drygt tusen sökande till skolans olika utbildningar. 

— Vi är positivt överraskade över det stora intresset här i Nacka, även om vi inte är förvånade. Jag tror att skolans inriktning mot uniformsyrken på samhällsprogrammet och den helt nya internationella profilen Business & Hospitality Management på ekonomiprogrammet har inspirerat många elever, säger skolans rektor Maria Glifberg. 

Profilen Business & Hospitality Management på Ekonomiprogrammet är en helt unik utbildning som Drottning Blanka skräddarsytt tillsammans SEG (Swiss Education Group), en schweizisk partner till Drottning Blanka-skolorna.

För mer information om nya Drottning Blanka Nacka, kontakta Maria Glifberg Forsberg. 

Fakta:
Drottning Blankas Gymnasieskola i Nacka erbjuder Ekonomiprogrammet, Handels- och Administrationsprogrammet, Hantverksprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet samt Vård- och omsorgsprogrammet. Skolan ligger på Cylindervägen 4 i Nacka Strand. 

Nyckelord

Kontakter

Maria Glifberg Forsberg, rektor. Tel. 076-1015493, maria.glifberg@dbgy.se

Bilder

Drottning Blankas gymnasieskola i Nacka Strand fick en rivstart i augusti.
Drottning Blankas gymnasieskola i Nacka Strand fick en rivstart i augusti.
Ladda ned bild

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Drottning Blankas Gymnasieskola grundades 1996 och består idag av 23 gymnasieskolor i 21 städer. Alla skolor ligger centralt och präglas av personligt, lokalt och globalt engagemang vilket ska genomsyra såväl medarbetarnas som elevernas arbete och resultat. Drottning Blankas Gymnasieskola är en del av AcadeMedia. 

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum