Saco

Stort intresse för Sacos studentmässor

Dela

Hälften av Sveriges avgångselever på gymnasiet är föranmälda till studentmässorna i Stockholm och Malmö. - Det är glädjande att 45 000 ungdomar kommer att besöka mässan då akademisk utbildning är en investering för ett hållbart arbetsliv, säger Göran Arrius ordförande Saco.

Saco Studentmässor är ett led i Sacos strävan att motivera ungdomar att göra ett medvetet och genomtänkt utbildningsval efter gymnasiet. På plats erbjuds en unik möjlighet för avgångseleverna att ställa alla tänkbara frågor gällande akademiska studier.

- Tillsammans med våra medlemsförbund vill vi erbjuda dagar som är fyllda av upplevelser i akademins anda. Vår ambition är att alla besökare ska lämna mässan med tanken att man ska studera vidare efter gymnasiet, säger Göran Arrius ordförande Saco.

Förutom svenska och internationella utbildningar finns möjlighet att träffa representanter från CSN som erbjuder studenter studiemedel. Även UHR finns på plats för att besvara frågor som rör olika utbildningars kvalité.

- Det är viktigt att blivande studenter väljer utbildning med både hjärta och hjärna. Att man med fakta på hand gör ett medvetet studieval, säger Göran Arrius ordförande Saco.

Saco Studentmässor äger rum på Stockholmsmässan 27-29 november och på Malmömässan 5 december. Läs mer på www.saco.se/sacomassor

Kontakter

Bilder

Om

Saco
Saco
Lilla Nygatan 14
Stockholm

08-613 48 00https://www.saco.se/

Sveriges akademikers centralorganisation, driver akademikernas intressen på arbetsmarknaden. Genom opinionsbildning, egna studier och aktiviteter kämpar vi för att utbildning ska löna sig. 

Följ Saco

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Saco

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum