SkiStar

Stort intresse för skidåkning - skidtestarhelgen i Sälen besöktes av rekordmånga

Dela

I helgen var det Ski Test Weekend i ett vinterklätt Sälen. En tydlig markering att skidsäsongen startat på allvar. Det var många som kom till Sälen för att njuta av årets första skidåkning och testa årets nyheter inom alpin utrustning. Skidområdena Lindvallen och Tandådalen hade över 13 000 skidåkare vilket var en ökning med 25 procent jämfört med förra årets skidtestarhelg och nytt rekord för SkiStar Sälens skidtestarhelg.

VM-vintern 2019 drar igång på allvar. Åre öppnar upp flera nedfarter och liftar kommande skidtestarhelg.
VM-vintern 2019 drar igång på allvar. Åre öppnar upp flera nedfarter och liftar kommande skidtestarhelg.

– Vi är mycket nöjda och glada att se så många skidåkare under helgen, över 80 000 skidåk åktes vilket är skidtestarhelgs-rekord. Det stora antalet skidåkare och åk visar att svenskarna är mer skidsugna än någonsin, säger Jonas Bauer, destinationschef SkiStar Sälen.

Nu till helgen är det Åres och Trysils tur att bjuda in till skidtestarhelger. VM-vintern 2019 drar igång och Åre öppnar upp flera nedfarter och liftar precis som norska Trysil gör. Skidtestet i Åre körs bland annat i nedfarten Gästrappet som är en av tävlingsbackarna under vinterns alpina VM. I Trysil firar Radisson Blu Resort 10 års jubileum. Fredag den 14 december öppnar Hundfjället, Sälen, och det det blir premiär för Skandinaviens modernaste 8-stols expresslift, West Express.

– Sälen har lagt ribban högt med sin fantastiska skidtestarhelg. Vi har ett bra snöläge efter flera snöfall och väderprognosen för veckan ser bra ut så vi tror på en riktig superhelg, säger Niclas Sjögren Berg destinationschef SkiStar Åre.

Om Åres skidtestarhelg:

Häng på låset till VM8:an klockan 8.00 och maxa skidåkningen ända fram till 16.30. Kvällsskidåkning på fredag kväll mellan 18.00-20.00.

Vid VM8:ans dalsstation finns under fredag och lördag mellan klockan 9.00 – 16.00 möjlighet att testa vinterns nyheter. Få tips av skidinstruktörer. För varje åk i VM8:an under helgen skänks en krona till Musikhjälpen. 

Levande VM-upplevelse: det finns möjlighet att testa hur det känns i kroppen att krypa ihop och köra för VM-medalj i super-G, eller tackla portar så det smattrar om det i slalomhanget. Vid VM8:an finns alpina VM på plats med VR-glasögon laddade med VM-backarna för teståkning och det senaste om vad som händer inför tävlingarna i vinter, med drygt 50 dagar kvar.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

VM-vintern 2019 drar igång på allvar. Åre öppnar upp flera nedfarter och liftar kommande skidtestarhelg.
VM-vintern 2019 drar igång på allvar. Åre öppnar upp flera nedfarter och liftar kommande skidtestarhelg.
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

SkiStar
SkiStar
Sälfjällsgården
780 67 Sälen

+46 280 88050https://www.skistar.com/

SkiStar AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm, segment Mid Cap. Koncernen äger och driver alpina skidanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, Hemsedal och Trysil i Norge samt St Johann in Tirol i Österrike. Marknadsandelen är i Sverige 49 %, i Norge 30 % och totalt i Skandinavien 41 %. Kärnverksamheten är alpin skidåkning med gästens skidupplevelse i centrum. Verksamheten delas in i de tre segmenten; Skidanläggningar - Drift, Infrastruktur och Exploatering.

Bilder och filmer i SkiStars pressrum är fria för publicering tillsammans med information om SkiStar och/eller SkiStars destinationer och produkter.

Följ SkiStar

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från SkiStar

SkiStar lanserar ny portal för att förenkla ägandet av boenden och fastigheter i fjällen12.3.2019 06:50:00 CETPressmeddelande

Intresset för utförsåkning och fjällen är stort i vårt avlånga land. 2 miljoner svenskar* åker utför varje vinter och årligen har skistar.com nära 15 miljoner** besök. Nu lanserar skidreseföretaget SkiStar den digitala portalen skistarliving.com för att förenkla möjligheterna att äga utefter behov. Allt från en andelsvecka på attraktivt läge, en högklassig lägenhet närmast pisten, drömhuset, fjälltomten eller kommersiella fastigheten.

Premiär för ”Smaka på Vemdalen” – årets stora matnyhet i fjällen8.3.2019 11:59:05 CETPressmeddelande

Evenemanget ”Smaka på Vemdalen” är en hyllning till Vemdalens matkultur. Tio dagar fulla av spännande smaker och kulinariska upplevelser 11-20 mars för alla skidåkande foodies i Vemdalen som får möjlighet att prova mat från ett flertal mathantverkare och kockar under sin skidresa. Det senast dygnet har det kommit 15 cm snö i Vemdalen och prognosen ser ut att bjuda på mer, tillsammans med sol, vilket ger fina förutsättningar för premiären måndag den 11 mars.

40 dagar kvar till en aktivitetsfylld påsk på SkiStars skidorter8.3.2019 07:10:00 CETPressmeddelande

Att fira påsk i fjällen är för många svenskar en stark tradition och nu med bara 40 dagar kvar planeras som vanligt fullspäckade påsk program på SkiStars skidorter. Musikkonserter med folkkära artister som Petter, Robert Wells, Molly Sandén, ”mello” aktuella Wiktoria, idolfinalister, barnens favorit Markoolio och inte minst populära Benjamin Ingrosso. Underhållning blandas med afterski i solen med bl a Rydell & Quick samt spännande tävlingar och fartfyllda aktiviteter på snö.

Skistar.com vinnare - kategori turism - i IDG´s årliga tävling Topp1006.3.2019 16:14:13 CETPressmeddelande

I den återkommande tävlingen ”Topp100 - Sveriges finaste utmärkelse för sajter och tjänster på internet”, står SkiStar som vinnare i kategorin ”turism”. SkiStar omnämns i motiveringen ha gjort en imponerande satsning på både sajt och app under 2018. Skistar.com ger mycket fjällkänsla och har uppdaterats med ett köpflöde som är anpassat efter besökaren. Här är det enkelt att planera och boka upp allting för den kommande skidsemestern med vännerna eller familjen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum