Solna Stad

Stort intresse för Solnas utveckling och lansering av nytt Insta-konto för stadsutveckling

Dela

Solna växer - invånarantalet och antalet företag ökar rekordartat för varje år. Under onsdagsmorgonen var kommunfullmäktigesalen i Solnas stadshus fullsatt då stadens företagare var inbjudna till att lyssna på vad som händer runt om i staden. Ett av de största projekten som ligger i startgroparna är utbyggnaden av tunnelbanan. En stor satsning på kollektivtrafik som möjliggör miljövänligt resande.

Gula linjen skapar möjlighet för fler bostäder, arbetsplatser och ännu bättre kommunikationer för alla i Solna säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande.

För att möta gamla och nya solnabors och företagares förväntningar och krav krävs investeringar. I Solna utvecklas sex nya stadsdelar Järvastaden, Nya Ulriksdal, Arenastaden, Solna City, ”Ingenting/Ekelund/Tomteboda” och Hagastaden. Hagastaden är ett av Sveriges största utvecklingsprojekt med utmaningen att bygga samman Stockholm och Solna. Äldre stadsdelar kompletteras med ny bebyggelse.

- Solna bygger trygg och sammanhållen stad där man kan bo, leva och jobba i alla stadsdelar. Med närhet till natur och kultur, säger Ann-Christine Källeskog Plan- och exploateringschef i Solna stad.

Om du vill veta mer om vad som händer i Solnas stadsutveckling så kan du följa oss på vårt nya konto på Instagram under namnet solna_stadsutveckling.

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum