Norrköpings kommun

Stort intresse för sysselsättning via AKTEMA även under sommaren

Dela

På den dagliga verksamheten AKTEMA i Norrköping går många deltagare emot strömmen och väljer att inte ha semester. Anledningen är att de mår så bra av sin sysselsättning.

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun

– Vi ser många gånger hur en meningsfull sysselsättning förbättrar det psykiska måendet hos våra deltagare. Många av våra deltagare upplever att de kommer ur en situation där de känt sig isolerade, och när de befinner sig i ett sammanhang och ser hur mycket de bidrar med på sina arbetsplatser, stärks självkänslan och självförtroendet, säger Gunilla Nilsson, arbetslivskonsulent på AKTEMA.

För den som har en funktionsnedsättning kan det vara svårt att komma in på en arbetsplats och visa vad man kan. Där kan AKTEMA, kommunens dagliga verksamhet för personer med funktionsnedsättning, spela en viktig roll. Verksamheten syftar till att hjälpa personer att få en sysselsättning som är anpassad efter deras specifika intressen och behov av stöd.

AKTEMA har kontakt med cirka 150 olika företag och aktörer i Norrköping, och kan hjälpa till med att matcha olika arbetsplatsers möjligheter med rätt person. Idag är cirka 200 personer ute i sysselsättning via AKTEMA inom exempelvis butiksarbete, stall, äldreomsorg och lagerarbete. AKTEMA efterlyser dock kontakt med fler arbetsplatser som vill välkomna nya medarbetare.

– Just nu väntar ett tiotal personer med olika funktionnedsättningar på att få arbetsplatsförlagd praktik. Vi kommer gärna ut till arbetsplatser och berättar mer om AKTEMA för den som är nyfiken, säger Gunilla Nilsson. Våra praktikanter får ofta positiv feedback från de vi samarbetar med.

Det händer även att kontakterna med arbetslivet via AKTEMA i förlängningen leder till en anpassad anställning. Under det senaste året har tio personer inom den dagliga verksamheten gått över till en lönebidragsanställning.

Mer information om AKTEMA 

 

Kontakt:
Gunilla Nilsson
Titel: arbetslivskonsulent AKTEMA
Telefon: 011-153748
Epost: dagligverksamhet.aktema@norrkoping.se

________________________________________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18


 

Bilder

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Väcker nyfikenhet för Norrköping9.7.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Näringslivet i Norrköping har stått inför stora utmaningar under våren. Pandemin har begränsat företagarnas möjligheter till tillväxt och utveckling. Norrköpings kommun arbetar med flera delar för att stötta näringslivet. I dagarna har en infopunkt placerats vid Kolmårdens djurpark där fyra feriearbetare och personal från kontaktcenter finns behjälpliga för att berätta om Norrköping. Syftet är att väcka intresset för Norrköping och stärka besöksnäringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum