Business Region Göteborg AB

Stort kinesiskt företagsbesök i Göteborg

Dela

Ett 30-tal kinesiska företag med Geelys styrelseordförande Li Shufu i spetsen besöker Göteborg 13 september. På agendan står samarbeten och investeringsmöjligheter. Det är bolag som tillsammans omsätter mer än 3 000 miljarder kronor.

Investerarbesöket från Kina omfattar mycket kapitalstarka aktörer inom China Green Companies Alliance, som är en del av paraplyorganisationen China Entrepreneur Club.

Syftet med besöket är att knyta affärskontakter, stimulera entreprenörskap och driva på för hållbar ekonomisk utveckling.

På programmet står besök på Volvo Cars, där vd Håkan Samuelsson tar emot. För Göteborgs Stad är kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson värd.

- Besöket är ett resultat av det långsiktiga arbetet med att bygga relationer mellan Göteborg och kinesiskt näringsliv. På sikt kan det leda fram till nya stora investeringar som skapar sysselsättning och exportmöjligheter på samma sätt som Geelys investering i Volvo Personvagnar har gjort, säger Business Region Göteborgs vd Patrik Andersson som kommer att vara med och ta emot besökarna.

- Göteborgsregionen har en världsledande position i omställningen av transporttjänster i form av självkörande fordon, mobilitet och elektrifiering. Samtidigt pågår stora stadsbyggnadsprojekt med många testmöjligheter för nya lösningar, säger Patrik Andersson.

För förmedling av kontakt med företrädarna för de kinesiska företagen går det bra att vända sig till Business Region Göteborgs kommunikationschef Kenny Genborg: 0730 61 01 88, kenny.genborg@businessregion.se

Nyckelord

Om

Business Region Göteborg AB
Business Region Göteborg AB
Norra Hamngatan 14
404 23 Göteborg

+46 (0)31-367 61 00https://www.businessregiongoteborg.se/sv/

Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. Business Region Göteborg ska bidra till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. Detta gör vi genom att erbjuda kunskap och kontakter som skapar förutsättningar för dig som vill starta, etablera eller utveckla företag i regionen.

Följ Business Region Göteborg AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Business Region Göteborg AB

Göteborgs innovativa transportlösningar lockar hit delegation från åtta länder14.9.2018 13:03Pressmeddelande

Städer världen över måste utveckla sina transportlösningar för att öka rörligheten och minska utsläppen. Göteborg, som är först i världen med att undersöka samspelet mellan självkörande fordon och långsiktig stadsplanering, visar den 17 och 18 september upp den senaste utvecklingen när staden gästas av en internationell delegation från åtta länder. På programmet står bland annat provkörning av eldrivna lastcyklar längs Stora Hamnkanalen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum