Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

Stort och toppat vattenskidlandslag nu uttaget till NM i Norge!

Dela

Vattenskidlandslaget till Nordiska Mästerskapet i Norge utgörs av åkare från inte mindre än fyra olika klasser och består sammanlagt av 16 elitatleter och 3 förbundskaptener.

Det traditionella Nordiska Mästerskapet som officiellt går under betäckningen Scandinavian Youth Championships och arrangeras i de tre åldersklasserna U-14, U-17 och U-21 har i år förstärkts och inkluderar nu även OPEN-klassen.

Mästerskapet går av stapeln den 9 - 10 juli i Skarnes, Norge på en av Nordeuropas främsta vattenskidarenor, SIAP. Våra landslagsåkare kommer att träna på den för ändamålet specifikt anlagda vattenskidsjön dagen innan mästerskapet, 2022-07-08

Förbundskaptener för U-14 och U-17 landslagen vid detta mästerskap är Jimmie Westlund och Pär Ronnerfors medan Johan Thyr håller i taktpinnen och kommenderar Sveriges U-21 och OPEN landslag.

Sveriges laguppställning är enligt nedan och består enkom av mycket meriterade åkare där samtliga minst har en SM-medalj i någon klass och disciplin på sitt individuella CV.

U-14: Tuva-Lisa Ronnerfors och Märta Olsson
U-17: Elliot Westlund, Viktor Råström, Leo Cederquist och Victor Blomqvist
U-21: Elsa Bergsgård, Ella Björlin, Tim Törnquist, Simon Aldman, och Charlie Westlund
OPEN: Linnéa Cederquist, Sandra Gustafsson, Felix Blomqvist, Dan Rudhag och Noa Johansson

Mer information om detta mästerskap finns att tillgå i IWWF EMS och genom att klicka HÄR  

För de som är intresserade finns även de uttagningskriterier som varje deltagande nation har att förhålla sig till för uttagning till detta prestigefyllda mästerskap att tillgå HÄR.

SVWF önskar samtliga uttagna atleter och förbundskaptener stort Lycka Till med att bland annat försvara det lagguld vårt fantastiska landslag vann vid det senaste Nordiska Mästerskapet som arrangerades i Mariestad förra året!  

Micke
Michael Kjellander
Sportchef SVWF

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet
Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet
Slottsmöllan 10B
302 31 Halmstad

https://www.vattenskidor.org/

Svenska Vattenskidförbundet bildades lördagen den 12 maj, 1962 i KAK:s lokaler i Stockholm. Antalet medlemsklubbar var den 31 december, 1962 åtta till antalet. Inofficiellt SM arrangerades för första gången i Fengersfors 12–15 juli 1962. Första officiella SM arrangerades 1965 och tävlingslicens infördes 1967. År 2000 fanns det totalt 721 licensierade åkare.

I mars 2010 beslutade förbundsmötet att byta namn på förbundet. SVF blev SVWF (Svenska Vattenskid- & Wakeboard Förbundet). SVWF bestod 2014 av cirka 5000 medlemmar fördelat i 65 klubbar och 5 distrikt. SVWF är verksamt och har framgångsrika landslag inklusive PARA-landslag som tävlar internationellt inom flera av de olika disciplinerna som utgör SVWF. Dessa är, vattenskidor, wakeboard, barfota, show-ski.

SVWF styrelse består av totalt 7 medlemmar, inklusive Ordföranden. Under styrelsen finns de olika kommittéerna (Vattenskidkommittén, Tekniska kommittén vattenskidor, Barfotakommittén och Wakeboardkommittén). Michael Kjellander är anställd som sportchef och Alice Anderson som stf. Generalsekreterare och Förbundsutvecklare.

SVWF tillhandahåller olika utbildningar såsom exempelvis domarutbildningar, båtförarkurser och tränarutbildningar. Årligen arrangeras Svenska Mästerskap inom våra olika discipliner och klasser. SVWF har en stark förankring i det Europiska Vattenskid- & Wakeboardförbundet och har en stab av domare med exceptionell hög kompetens och med internationell behörighet att döma både EM & VM. SVWF arrangerar även internationella mästerskap och har arrangerat flera olika Europamästerskap samt VM i vattenskidor 1983. SVWF har genom åren haft många stora internationella framgångar genom bland andra syskontrion Michael, Helena och Richard Kjellander, Lars Björk och Anita Carlman. Sveriges främsta utövare idag heter Jakob Bogne från Nyköping, Felix Blomqvist från Nora, Tim Törnquist från Strömsnäsbruk och Caroline Djupsjö från Stockholm.

Följ Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Vattenskid- & Wakeboardförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum