Umeå kommun

Stort seniorevent på Väven - semla, jazz och kulturpepp

Dela

Kultur för seniorer skapar förutsättningar för alla seniorer i kommunen att ta del av konst och kultur. Nu bjuder de in till ett kulturevent i Väven för andra året i rad. Alldeles nästan gratis – det krävs att man köper en biljett för 25 kronor men då får man också en semla och kaffe.

Kultur för seniorer skapar förutsättningar för alla seniorer i kommunen att ta del av konst och kultur. Nu bjuder de in till ett kulturevent i Väven för andra året i rad. Alldeles nästan gratis – det krävs att man köper en biljett för 25 kronor men då får man också en semla och kaffe.

Kultur för seniorer arbetar i hela kommunen med arrangemang av vitt olika slag, allt från föredrag, workshops, allsång och föreställningar. De skapar helt enkelt förutsättningar för delaktighet, eget skapande och spännande möten. Madelene Edlund, kulturkonsulent för Kultur för seniorer berättar att de med årets event i Väven vill peppa Umeås seniorer till kultur och visa att kultur kan vara allt mellan himmel och jord.

-Vi kommer att bjuda på en kulturkompott med lite dans, lite konst, lite kulturteknik, lite jazziga standards och inte minst ett mingel och som grädde på moset en härlig semla. Vi gör det för vår målgrupp, seniorer, och vi gör det på en vardag, på dagtid i enlighet med vad seniorerna önskar, fortsätter Madelene Edlund.

Mer än hälften av alla biljetter har redan gått åt och deltagarantalet fortsätter att stiga i stadig takt. Kultur+senior=sant är årets första större event för Umeås seniorer, men det kommer fler.

-Kultur för seniorer arbetar i hela kommunen och under året satsas en hel del på musik, skrivande och dans, så håll ögon och öron öppna avslutar Madelene Edlund

Tid: 13 februari 13:00-16:00
Plats: Vävenscenen

PROGRAM:

Kulturpepp med Kultur för seniorerDans för livet, Balettakademien
Konst med konstpedagog Åsa Adolfsson
Vägar till kultur genom teknik med IKT pedagog Jon Fjällström
Digitala verkstäder med fysiska resultat – Emma Ewadotter, Fablab/Softlab
Jazziga standards med Anna Axelsson, Göran Turborn och Sune Wiklund

För mer information:

Madelene Edlund
Kulturkonsulent
Kultur för seniorer
Umeå kommun
070-275 14 71

Nyckelord

Bilder

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Justerat planområde för stor detaljplan i Hörnefors17.4.2019 17:26:11 CESTPressmeddelande

Under 2018 påbörjades ett arbete med en större detaljplan för ett område öster om Hörnefors. Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt att bygga bostäder, verksamheter och förskola. Byggnadsnämnden har nu beslutat att justera planområdet för att ta hänsyn till natur-, rekreation- och friluftsvärden som olika utredningar visat finns i området. En annan anledning till att planområdet justeras är att undvika negativ påverkan från vindkraftverk.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum