Byggnads

Stort steg närmare Knegarpension – Byggnads välkomnar budgetnyhet

Dela

Idag presenterade regeringen en ny trygghetspension för dem som slitit ut sig i arbetslivet och närmar sig pensionen. Byggnads välkomnar förslaget som ligger nära det förbundet tidigare föreslagit i rapporten Knegarpension.

Byggnads förbundsordförande Johan Lindholm
Byggnads förbundsordförande Johan Lindholm

Byggnadsarbetare har ett fysiskt krävande och ofta slitsamt arbete. Något som leder till att många inte orkar jobba fram till pensionsåldern. Med bakgrund av det har Byggnads krävt en ventil som gör det möjligt att gå i pension för den som blivit utsliten av sitt arbete, utan att för den delen riskera bli fattigpensionär.

Idag presenterade regeringen en budgetsatsning gällande en särskild trygghetspension inom ramen för sjukersättningen. Förslaget innebär särskilda regler för äldre i sjukersättningen och välkomnas av Byggnads.

– Det här en seger för alla byggnadsarbetare som i åratal har slitit för att bygga det här landet och fått betala med sina kroppar. De har drivit på för att förändra systemet och nu har regeringen lyssnat. Mer behöver göras för att pensionssystemet ska bli rättvist, bland annat måste mer pengar in i systemet så att pensionerna höjs generellt. Men dagens nyhet är ett stort steg i rätt riktning, säger Johan Lindholm förbundsordförande Byggnads.

Mer om regeringens förslag

Mer om Byggnads kampanj Knegarpension

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Byggnads förbundsordförande Johan Lindholm
Byggnads förbundsordförande Johan Lindholm
Ladda ned bild

Om

Byggnads
ByggnadsByggnads är fackförbundet som organiserar arbetstagare inom bygg och anläggning och har idag över 100 000 medlemmar.

Följ Byggnads

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggnads

Digital pressträff och rapportsläpp inför fotbolls-VM 2022: Mänskliga rättigheter för migrantarbetare i Qatar14.7.2021 11:44:44 CEST | Pressmeddelande

Arbetsrätten i Qatar har i lagen blivit bättre. Men i verkligheten är mänskliga rättigheter för migrantarbetarna långt ifrån säkerställda. Fortfarande dör arbetare på byggarbetsplatserna och löneutbetalningarna fördröjs eller uteblir helt. Ett år innan fotbolls-VM släpper det globala facket för byggnadsarbetare, BWI en rapport om läget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum