Svenska kyrkan

Stort tryck på Svenska kyrkans scen på bokmässan

Dela

Se människan, Svenska kyrkans scen på bokmässan fortsätter att växa. I fjol räknades rekordmånga 13 500 besök in och trycket väntas bli minst lika stort i år, med namn som Patti Smith och Karen Armstrong bland gästerna.

Mötet mellan kultur, teologi och livsfrågor drar många besökare till Se människan-scenen på bokmässan. Foto: Mikael Ringlander.
 

Årets program på  Se människan-scenen bjuder på ett 70-tal möten med svenska och internationella författare, där mötet mellan kultur, teologi och livsfrågor står i fokus. Karen Armstrong, Sofi Oksanen, Ola Larsmo, Joris Luyendijk och Lena Andersson, är några av namnen.

Se människan är också medarrangör till tio större seminarier, I ett av dem möter artisten och författaren Patti Smith  tidigare ärkebiskopen KG Hammar, gemensamt har de båda intresset för Dag Hammarskjöld. I ett annat samtalar religionshistorikern Karen Armstrong med journalisten och författaren Göran Rosenberg om sin aktuella bok Med Gud på vår sida, om våld i religionens namn.

Andra namn i årets seminarier är förra årets Right Livelihood-pristagare, kanadensiskan Sheila Watt-Cloutier och Anders Kompass, visselblåsaren som avslöjade FN-soldaters övergrepp mot barn i Mali.

Ärkebiskopens program
Som vanligt medverkar ärkebiskop Antje Jackelén i flera spännande programpunkter. Bland annat möter hon Karen Armstrong i ett personligt samtal på Se människan-scenen, och det blir livesändning av hennes podcast ”Prata till punkt med ärkebiskopen”. Här är ärkebiskopens hela program.

Svenska kyrkan på Internationella torget
Svenska kyrkan finns också med på mässans Internationella torg, bland annat med ett samtal kring sexualitet inom den judiska, kristna och muslimska traditionen utifrån tolkningar av de heliga texterna i olika tider och sammanhang.

Hela Se människan-programmet presenteras i programtidningen Se människan

Alla scensamtal spelas in och kommer att kunna ses på Se människans youtube-spellista

KONTAKTPERSONER:
Erika Hedenström, kultursekreterare i Svenska kyrkan och projektledare för Se människan 
018- 16 96 23
Mikael Ringlander, projektledare för Se människan
070- 518 19 95

Svenska kyrkans kultursekreterare Erika Hedenström om årets fullmatade program:

Se Människan! Författarsamtal på Bokmässan och på webben from Svenska kyrkan on Vimeo.

 

Mer ur programmet:

Litterär gudstjänst
Barnboksförfattaren Lotta Olsson, författaren Elsie Johansson och poeten Bob Hansson medverkar tillsammans med prästen Ludvig Lindelöf i söndagens litterära gudstjänst, som sänds direkt i Sveriges radio P1.

För livets skull - morgonmeditationer
Psalmboken fyller 30 år. Det uppmärksammas under mässdagarna med en morgonmeditation klockan 09.15, som utgår från en psalm i 1986 års psalmbok.

Fotografiska stråket
Se människan är medarrangör i bokmässans fotografiska stråk med utställningar och bildspel.

Om Se människan:
Se människan arrangeras av Svenska kyrkan, i samarbete med Verbum förlag, Sigtunastiftelsen och Sensus studieförbund.

Hela årets program finns på: www.svenskakyrkan.se/semanniskan

Nyckelord

Bilder

Om

Svenska kyrkan
Svenska kyrkan
Kyrkokansliet
751 70 Uppsala

https://www.svenskakyrkan.se/

Följ Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan

Distributionen av kyrkohandboken skjuts upp13.3.2018 09:00Pressmeddelande

Distributionen av 2017 års Kyrkohandbok för Svenska kyrkan skjuts upp. Orsaken är att det uppstått frågor kring upphovsrätten till ett par nattvardsböner. – Det får inte råda minsta tvivel kring de upphovsrättsliga frågorna i relation till kyrkohandboken. Därför utreder vi grundligt de frågor som föranletts av två inkomna skrivelser, och avvaktar med distributionen av kyrkohandboken, säger Svenska kyrkans rättschef Maria Lundqvist Norling.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum