Huddinge kommun - politik

Stortorpsparkens ordförande Oscar Hjärre tilldelas Vitsippspriset 2022

Dela

Vitsippspriset 2022 i Huddinge tilldelas Oscar Hjärre, ordförande för Stortorpsparken i Trångsund, för sitt inspirerande arbete och hjärta för lokalsamhället. Priset delas ut årligen av Kristdemokraterna i Huddinge. I år delades priset ut i samband med Stortorpsparkens 30-årsfirande.

Med motiveringen: ”För sitt inspirerande arbete i Stortorpsparken och hjärta för lokalsamhället. Under hans ordförandeskap har Stortorpsparken utvecklats till ett vitalt och uppskattat inslag i det lokala kulturlivet som huddingebor i alla åldrar värdesätter. Tack vare sin villighet att ge arbetsträning åt arbetslösa har parken även kommit att fylla ytterligare en viktig samhällsfunktion. Oscar Hjärres förmåga att använda sin organisatoriska kompetens och livserfarenhet för att lyfta fram andra är något som verkligen är värt all uppmuntran, så det är med stor glädje som vi vill tilldela honom Vitsippspriset 2022.”

‒ Oscar är en förebild som visar på hur man kan göra skillnad och uträtta storverk långt efter att man nått pensionsåldern. Som boende i Skogås är jag särskilt glad över att kunna lyfta fram en av den östra kommundelens många guldkorn. Och vad passar bättre än att på samma dag som Stortorpsparkens firar 30 år hedra parkens ordförande? En mycket välförtjänt pristagare, säger Roksana Schnittger, ordförande för Kristdemokraterna i Huddinge.

Varje år delar Kristdemokraterna i Huddinge ut Vitsippspriset till en person, organisation eller verksamhet som på ett eller annat sätt verkar mot ett mänskligare samhälle i enlighet med vår kristdemokratiska ideologi. Ett bra sätt att uppmuntra lokala positiva krafter och initiativ som är värda att uppmärksammas.

‒ Det är uppmuntran som detta som gör att man orkar fortsätta, att känna att någon bryr sig. Jag har lagt ner många timmar på parken men jag får också rikligt tillbaka. Tack så mycket, säger Oscar Hjärre.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Huddinge kommun - politik
Kommunstyrelsens förvaltning
141 85 Huddinge kommun

http://huddinge.se

Kristdemokraterna är en del av den stora internationella kristdemokratin, världens näst största politiska rörelse. Kristdemokrati står för demokrati byggd på kristen människosyn och värdegrund. Kristdemokraterna är stolta över att ingå i den politiskt styrande koalitionen i Huddinge, en snabbt växande kommun som kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Gå med i KD
KD.nu/blimedlem

Följ Huddinge kommun - politik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge kommun - politik

Koalitionen i Huddinge satsar 1,5 miljoner kronor på att motverka ofrivillig ensamhet7.6.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Den ofrivilliga ensamheten bland äldre är ett allt större problem i Sverige. Därför kommer den styrande koalitionen i Huddinge att föreslå kommunfullmäktige en extra satsning på 1,5 miljoner kronor för att utveckla kommunens förebyggande och uppsökande arbete genom att i samarbete med civilsamhället genomföra aktiviteter i syfte att bryta ensamheten bland äldre. 750 tkr tilldelas vård- och omsorgsnämnden och 750 tkr tilldelas kultur- och fritidsnämnden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum